SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Puljak obećao procvat kroz ambiciozne projekte: “Split je sada veliko gradilište, dogodine očekujte najljepše plaže i panoramski vidikovac”

Na svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća održana je dodjela nagrada Grada Splita u kategorijama skupne, osobne i životne nagrade.

Prisutnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća, Željko Domazet.

Split je zadnjih procvat imao za vrijeme Mediteranskih igara. Sve nakon toga, nekih 40 godina je uspavanka, a današnja gradska vlast prepoznala je da nema vremena za gubljenje. Split je zaplovio morem budućnosti i učinio presudne korake za infrastrukturnu renesansu koja će osigurati kvalitetan život. I to je forte ove gradske vlasti – kazao je Domazet.

Gradonačelnik Ivica Puljak čestitao je svim prisutnima svetkovinu svetoga Duje, ali nabrojao i aktualne projekte koji se rade u Splitu:

Ove godine obilježavamo 500. obljetnicu Marka Marulića, oca hrvatske književnosti, a Split kao njegov grad to dostojno i obilježava. Split ima ambiciju biti najbolji zbog nas, to nije arogancija već snažna motivacija. Split je sada veliko gradilište. I potrebno je strpljenje jer sve niče iz prašine. Mogu reći da ćemo se 2025. godine kupati na najljepšoj uređenoj plaži, imati panoramski vidikovac, moderni tehnološki park..

Preko 100 aktivnih projekata promijenit će vizuru Splita i učinit ga među najrazvijenijim gradovima u Hrvatskoj, a pomalo i u Europi. Zakonske i administrativne prepreke nas koče, politički antagonizmi nisu odraz odgovornih politika, već uskogrudnosti i isključivosti. Znali smo da ćemo uzburkati  duhove, no to je obećanje koje beskompromisno provodimo.  Sada se prepustimo guštima naše fešte jer nima Splita do Splita – poručio je Puljak.

Nadbiskup i metropolit splitsko- dalmatinski Zdenko Križić poručio je:

– Rijetko se koji grad suživio sa jednim svecom kao Split s Dujom. Suživot je počeo prije 1700 godina, a traje sve do danas. Splićani su uvijek bilo povezani s Dujom koji je štitio grad. Svatko mora blagdan svetog Dujma poštivati i slaviti.

POSLJEDNJE DODANO: