SJAJNI DOPRINOSI

Svečana dodjela priznanja Splitski cvit povodom Dana žena

Naš kvart, udruga koja prepoznaje i nagrađuje izvanredne žene, ponosno najavljuje 11. dodjelu prestižnog priznanja “Splitski cvit” povodom Dana žena. Svečanost će se održati 8. ožujka 2024. u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci s početkom u 10:30 sati.

Ovogodišnja konkurencija je izuzetno jaka, s osam iznimnih kandidatkinja koje su nominirane za ovu čast:

  • Marina Vidović, predsjednica udruge Feniks,
  • Ecija Budić, odgajateljica u Dječjem vrtiću Dobri,
  • Sonja Šumić, suvlasnica Naklade Fragment,
  • Dubravka Ledina, voditeljica mobilnih palijativnih timova i stacionarnih odjela Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije,
  • Morana Koludrović, prodekanica za studijske programe i kvalitetu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu,
  • Darija Baković Kramarić, predstojnica Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Split,
  • Marija Lulić, dugogodišnja chefica hotela Park i potpredsjednica ŠKMER-a,
  • Daša Gazde, arhitektica i predsjednica udruge Društvo arhitekata Split.

Svaka od nominiranih dama će, uz prestižnu plaketu, primiti i knjigu “Ružičasti crnjak” autorice Slavice Aralice. Pobjednica, osim plakete, dobit će i skulpturu umjetnice Karin Grenc.

Na samoj ceremoniji nastupit će talentirani učenici Glazbene škole Josip Hatze Split, a očekuje se i počasni govor župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana te pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Marija Negotića u ime gradonačelnika Ivice Puljka.

Među potvrđenim gostima su i ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović, direktor Parkova i nasada Siniša Gašparević, te ravnateljica Gradske knjižnice Marka Marulića Grozdana Ribičić.

Ova godina dodjele priznanja će imati i humanitarni karakter. U suradnji sa Županijskom ligom protiv raka Split, prisutni će biti pozvani donirati za prikupljanje sredstava za pregled dojki mobilnim mamografom za stanovnice dalmatinskih otoka i priobalnih područja.

Od samog početka manifestacije, građani su imali priliku upoznati 120 splitskih latica, iznimnih žena koje su ostavile neizbrisiv trag u gradu Splitu. Svaka od njih je zaslužila priznanje, ali samo jedna će ponijeti titulu Splitskog cvita.

Ova nominacija je pružila priliku široj javnosti da upozna ove izvanredne žene i cijeni njihov neumoran rad i doprinos zajednici.

POSLJEDNJE DODANO: