PODUZETNIČKI POTENCIJAL

Nova veleposlanica SAD-a u prvom posjetu Splitu održala sastanak s vlasnikom Dalmatia Towera

Nova veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Nathalie Rayes, prvi put je stigla u Split te održala značajan sastanak s vlasnicima Dalmatia Towera, simbolom uspješne suradnje između dviju država.

U ponedjeljak i utorak, Nathalie Rayes boravila je u Splitu tijekom svog prvog službenog posjeta tom gradu od kada je preuzela dužnost u prosincu prošle godine. Razlog njezinog posjeta bio je upoznavanje s predstavnicima vlasti, investitorima te uspostavljanje dobrih odnosa s partnerima i poduzetnicima.

Delegacija veleposlanstva SAD-a najprije se sastala s predstavnicima Westgate grupe, predvođenih Josipom Komarom, vodećom investitorskom grupacijom koja posjeduje Dalmatia Tower, najvišu zgradu u Hrvatskoj. U sklopu Dalmatia Towera posluje i AC Hotel by Marriott, prvi hotel te grupacije u Hrvatskoj. Govoreći o svom posjetu Splitu Nathalie Rayes je kazala:

Ovo je moj prvi dolazak u Split i mogu reći da me grad oduševio. Impresivna kulturna
baština i prirodne ljepote zbilja sugeriraju da je riječ o centru Mediterana. Veseli me što
se u Splitu kao drugom najvećem hrvatskom gradu osim turizma razvija i poduzetnička
te investitorska klima. Tome u prilog ide upravo i Dalmatia Tower kao i AC Hotel by
Marriott. Na ovaj projekt gledamo kao na stratešku i neraskidivu suradnju dviju zemalja.
Upravo zato odabrali smo ovu lokaciju kao simbolično mjesto koje povezuje SAD, Split i
Hrvatsku
– kazala je Rayes zahvalivši se Josipu Komaru na dočeku i realiziranom
projektu.

Nathalie Rayes istaknula je važnost ovog projekta kao strateške veze između dviju zemalja te je izrazila zadovoljstvo što se u Splitu, kao drugom najvećem gradu u Hrvatskoj, razvija i poduzetnička te investitorska klima. Dalmatia Tower, kao simbolično mjesto povezanosti između SAD-a, Splita i Hrvatske, predstavlja važan korak u jačanju suradnje između tih država.

Na sastanku su sudjelovali i Martina Jurjević, izvršna direktorica Westgate grupe, Mario Grabovac, direktor razvoja Westgate grupe, te Ljubica Bauk, generalna menadžerica AC Hotela by Marriott Split.

Josip Komar, prvi čovjek Westgate grupe, istaknuo je ponos što su odabrani kao glavni partneri SAD-a u Dalmaciji te je naglasio važnost ovog posjeta ne samo za AC Hotel by Marriott Split, već i za cijeli Split i Dalmaciju.

Ponosni smo što smo odabrani i označeni kao glavni partner SAD-a u Dalmaciji, a
marljivo ćemo raditi da taj status u narednim godinama i opravdamo. Ovaj posjet nije važan samo za AC Hotel by Marriott Split već i za cijeli Split i Dalmaciju. Upravo kroz
ovaj posjet veleposlanica Rayes može steći uvid u politička, ekonomska i druga kretanja
koja potencijalno otvaraju niz drugih mogućnosti za sve naše sugrađane
– istaknuo je
Josip Komar.

Dalmatia Tower, visok 135 metara, predstavlja impozantnu građevinu u Splitu, dok AC Hotel by Marriott Split nudi luksuzne smještajne kapacitete i afirmira kongresni turizam na Jadranu. Ovaj projekat predstavlja važan doprinos razvoju turizma i poslovanja u regiji.

POSLJEDNJE DODANO: