"DOGAĐAJU SE KRIMINALNE RADNJE"

Šuta traži ostavke zbog Park šume Marjan: “Ova ekipa je gora od potkornjaka, oni su pošast koju treba riješiti”

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta zatražio je danas ostavke gradskog vijećnika Srđana Marinića i ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Marka Pejnovića, optužujući ih za kriminal, i pozvao na odgovornost dogradonačelnika Bojana Ivoševića.

-U Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan događaju se kriminalne radnje, zbog čega tražimo ostavke Marinića i Pejnovića, a Ivoševića pozivamo na odgovornost jer su on i Marinić prekoračili svoje ovlasti, rekao je Šuta na konferenciji za novinare.

Ustvrdio je kako je Pejnović samo formalno ravnatelj ustanove je zapravo Marinić i Ivošević paralelno upravljaju Park šumom. Šuta je trojicu dužnosnika optužio da su sudjelovali u fiktivnoj javnoj nabavi tako što su tvrtku “Lipov gaj” kao izvođača radova uveli u posao prije no što je javna nabava završila.

-Marinić šalje mailove djelatnici Jane ustanove za upravljanje Park šumom Marjan i traži da se u projektni zadatak uvrsti i fiktivno provede javna nabava, a izvođač je već ušao u posao. To pokazuje, osim neznanja, da su skloni kriminalnim radnjama, kaže Šuta.

Pozvao je gradonačelnika Ivicu Puljka da se izjasni o događajima u Park šumi Marjan, inače će smatrati da ga “ta trojica drže u šaci”. Zbog događaja u Park šumi Marijan 12 vijećnika oporbenih HDZ-a, Domovinskog pokreta i Hrvatske građanske stranke potpisalo je zahtjev za sazivanje tematske sjednice splitskog Gradskog vijeća o toj ustanovi.

-Smatramo da je ovo ozbiljna situacija, skupili smo potpise za tematsku sjednicu. Želimo s ovim izaći u javnost. Ova cijela ekipa je gora od potkornjaka, oni su pošast koju treba riješiti, kazao je Šuta.

POSLJEDNJE DODANO: