VREMENSKA PROGNOZA

Sunčani Jadran: Očekuje nas toplo i vedro vrijeme

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, za Jadran se očekuje djelomično sunčano vrijeme s vjetrom koji će varirati od slabog do umjerenog, uglavnom sjeverozapadnog i jugozapadnog smjera. Na južnom dijelu Jadrana, ujutro se može očekivati i pojava bure. Najviše temperature kretat će se između 13 i 18 °C.

Tijekom jutra uz obalu će biti tiho ili će ponegdje puhati bura brzine 4-12 čvorova, a na južnom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice do 16 čvorova. More će biti uglavnom mirno ili malo valovito, osim na južnom i dijelu srednjeg Jadrana gdje će biti ponegdje umjereno valovito, a na otvorenom moru moguće i valovito s valovima visine do 4 metra. Vidljivost će biti 10-20 km, osim na krajnjem sjeveru Jadrana gdje može biti manja od 1 km zbog magle, a moguća je i manja od 200 metara. Očekuje se pretežno vedro vrijeme, s prolaznom umjerenom naoblakom na nekim područjima.

U sljedećih 12 sati očekuje se slab do umjeren vjetar, s još uvijek mogućim pojačanim sjeverozapadnjakom na južnom i dijelu srednjeg Jadrana u početku. Od sredine noći uz obalu će biti tiho ili će puhati slaba bura. More će biti mirno ili malo valovito, dok će na južnom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje biti i umjereno valovito. Vrijeme će biti pretežno vedro, s ponegdje umjerenom naoblakom. Uz obalu će ponegdje biti moguća sumaglica, a na krajnjem sjeveru Jadrana i magla uz mogućnost vidljivosti manje od 200 metara.

POSLJEDNJE DODANO: