DOVRŠENO KRIM ISTRAŽIVANJE

Sumnja na pokušaj ubojstva: Susjeda napao nožem, uhićen je

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je u večernjim satima 11. travnja 2024. godine u Solinu nožem ozlijedio 41-godišnjaka, pri čemu mu je uputio i prijetnje smrću.

Sukob, koji se pretvorio u ozbiljan incident, dogodio se u jutarnjim satima kada je susjed napao nožem svog susjeda. Uhićen je Petar M. (50) nakon što je u Kružićevoj ulici napao Filipa B. (41).

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski su službenici temeljem naloga suda izvršili pretragu doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni 50-godišnjak na području Solina. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto jedno protuavionsko streljivo.

Sumnja se da je 50-godišnjak počinio kaznena djela u pokušaju ubojstva nad 41-godišnjakom, te prijetnje i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 50-godišnjak je predan policijskom pritvorskom nadzorniku, dok policija nastavlja provoditi daljnje radnje u skladu s propisima. Ovaj incident podsjeća na važnost mirnog rješavanja sukoba i nužnost poštivanja zakona radi očuvanja sigurnosti u zajednici.

POSLJEDNJE DODANO: