PAO JE DOGOVOR

Suci prekidaju bijeli štrajk! Od ponedjeljka kreću ročišta

Ministar pravosuđa Ivan Malenica danas je, kao što je prethodno najavljeno, razgovarao s predstavnicima sudačke i državnoodvjetničke udruge.

Malenica je u srijedu rekao da očekuje da će suci zaustaviti bijeli štrajk nakon sastanka. Kako doznaje Danas.hr zadnji je dan štrajka. Štrajkaši neslužbeno kažu da nisu popustili i da štrajk nije bio uzaludan, nego da je ispunjen njihov glavni cilj, a to je da javnost čuje koji su njihovi problemi.

Štrajkaši kažu da je Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske danas prvi put pokazalo ozbiljan pristup i želju za rješavanjem problema. Traže cjelovitu izmjenu zakona kojim bi se izmijenile njihove plaće.

Idući će tjedan ponovno sjesti s predstavnicima ministarstva. Upozorili su da su postigli cilj i da sada vide ozbiljniji pristup ministarstva.

Neslužbeno doznaje Danas.hr da je Upravni odbor Hrvatske udruge državnoodvjetničkih dužnosnika (UHDD), nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Ministarstva pravosuđa i uprave, donio zaključak kojim od 2. veljače 2024. godine prestaju mjere upozorenja u državnim odvjetništvima.

Navedeni zaključak je poslan članovima UHDD-a kao obavijest na upoznavanje i izjašnjavanje sutra do 11:00 sati te se nakon toga može očekivati objava priopćenja za medije.

POSLJEDNJE DODANO: