DARUJ KRV, SPASI ŽIVOT!

Studenti, odazovite se akciji “12 minuta za 3 života” ovoga četvrtka na Fakultetu građevine, arhitekture i geodezije

Nakon akcija darivanja krvi koje su se u protekla dva tjedna organizirale na Filozofskom fakultetu i Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu, ovoga četvrtka, 4. travnja studenti mogu darovati krv na Fakultetu građevine, arhitekture i geodezije od 10 do 15 sati.

– U posljednje dvije akcije na splitskim fakultetima, prikupili smo ukupno 75 doza krvnih pripravaka, od čega je čak 38 studenata prvi put pristupilo darivanju krvi. Jako smo ponosni i zahvalni studentima na tako velikom odazivu i prepoznavanju akcije “12 minuta za 3 života” koju smo prošloga semestra pokrenuli u suradnji sa splitskim Sveučilištem. Ne sumnjamo da će odaziv i ovoga puta biti velik te ih još jednom pozivamo da ovim plemenitim činom spase nekome život, poručila je Lara Barić iz službe dobrovoljnog darivanja krvi splitskoga Crvenog križa.

Dan prije akcije darivanja krvi, u srijedu 3. travnja, splitski Crveni križ organizira promociju dobrovoljnog darivanja krvi na kojoj će studenti moći izmjeriti razinu hemoglobina i krvnog tlaka. Promocija se održava na Fakultetu građevine, arhitekture i geodezije od 10 do 12 sati.

Nakon terenske akcije Crvenoga križa na FGAG-u, iduća studentska akcija zakazana je 23. travnja na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Sve ostale terenske akcije darivanja krvi dostupne su na poveznici.

POSLJEDNJE DODANO: