BRZA REAKCIJA

Strankinja ozlijeđena na stepenicama u NP Krka, spašena u akciji HGSS-a

U subotu navečer, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) iz Šibenika imali su izazovnu akciju u Nacionalnom parku Krka.

Na svojoj Facebook stranici, HGSS Šibenik objavio je da je u 18:30 primio poziv od tima Hitne medicinske pomoći (HMP) za pomoć pri transportu ozlijeđene osobe.

Prema njihovom izvješću, strana državljanka je ozlijedila skočni zglob tijekom obilaska Nacionalnog parka Krka te nije mogla nastaviti kretanje. Hitna medicinska pomoć pružila joj je potrebnu medicinsku skrb, ali zbog mjesta nesreće na dijelu stepenica koje vode do lokaliteta Oziđana pećina, djelatnici HMP-a nisu mogli transportirati ozlijeđenu osobu zbog stepenica.

Stoga je HGSS Šibenik brzo reagirao i izašao u akciju s sedam spašavatelja. Koristeći nosila UT2000, spašavatelji su brzo i sigurno prenijeli ozlijeđenu osobu do vozila tima HMP-a.

Za spašavatelje je ova akcija završena, ali još jednom se pokazalo kako je dobra suradnja i koordinacija među žurnim službama korisna za sve naše građane i turiste – poručili su iz HGSS-a Šibenik.

POSLJEDNJE DODANO: