OGLASIO SE

Stanišić o požaru u autobusu: “Prijevoznik više neće voziti djecu ako je prekršen ugovor”

Kako smo izvijestili, jutros oko 7:30 sati u mjestu Bajagić dogodio se incident. Naime, vozač autobusa koji je prevozio školsku djecu primijetio je dim te je odmah zaustavio vozilo kako bi istražio izvor problema. Ubrzo je otkriven manji požar, najvjerojatnije na predjelu motora. Srećom, vozač i djeca su brzo napustili autobus bez povreda.

Međutim, situacija je postala kritična kada je zaustavljeni i prazni autobus iznenada krenuo sam od sebe, zadnjim dijelom izašavši izvan kolnika. O ovome je odmah izvijestila splitska policija, a istražni timovi su stigli na lice mjesta kako bi utvrdili uzrok incidenta.

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj je reagirao na ovaj događaj, zatraživši ostavku splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana i ministra Olega Butkovića. Bulj je naglasio potrebu za odgovornošću i hitnim djelovanjem kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti.

Igor Stanišić, zamjenik pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije, dao je izjavu u vezi s ovim događajem:

– Na sreću nije se nikome ništa dogodilo, hvala dragom Bogu. Sve je prošlo u redu. Što se tiče samog događaja, sve inspekcije su na terenu, moramo prvo utvrditi što se dogodilo. Ono što ja mogu reći je da županija provodi javnu nabavu i da tražimo specifikacije svakog vozila, izjavu o tehničkoj ispravnosti vozila. U ovom slučaju sva ta dokumentacija je bila uredna.

Stanišić je također naglasio da je škola odgovorna za sklapanje ugovora s prijevoznikom i za redovitu kontrolu te izvještavanje županije o provođenju prijevoza. Do sada nije bilo pritužbi na ovog prijevoznika, a ovo je prvi ovakav slučaj sa školskom djecom.

Županija je sazvala sastanak s ravnateljem škole i prijevoznikom za idući ponedjeljak kako bi se utvrdile točne okolnosti događaja. Ako se ustanovi da je prijevoznik prekršio bilo koju stavku iz ugovora, županija će raskinuti ugovor s njim – kazao je.

Ako neka stavka iz ugovora nije ispoštivana, mi ćemo ići na raskid ugovora s prijevoznikom. Ako se ogriješio o ugovor, on više neće prevoziti djecu u našu školu čiji smo mi osnivači. – zaključio je.

POSLJEDNJE DODANO: