NESTABILNO VRIJEME

Srijeda promjenjiva, do kraja tjedna kišovitije

U srijedu u mnogim krajevima kratkotrajni predah od oborine, pa u četvrtak i osobito petak opet kišovitije, gdjegod i grmljavinska nevremena, na Jadranu i jako jugo.

U srijedu u Dalmaciji promjenjiva naoblaka i toplo, uz najvišu temperaturu zraka do 26 °C. Povremeno može pasti pokoji pljusak, uglavnom u unutrašnjosti. Vjetar slab, popodne i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, a ujutro gdjegod na sjeveru bura.

Nestabilno i na krajnjem jugu Hrvatske pa valja računati na mjestimičnu kišu i grmljavinu. Vjetar slab, popodne prolazno i umjeren zapadni i sjeverozapadni te more mirno ili malo valovito.

Idući dani u kopnenim krajevima promjenjivi i nestabilni, povremeno s kišom, pa i izraženijim pljuskovima, osobito u noći na petak i u petak, kada može biti i nevremena. U subotu će zapuhati umjeren jugozapadnjak, no kiša će biti rjeđa, osobito na istoku. Najsvježije jutro, često i maglovito bit će u četvrtak.

Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo s kojim će stizati sve više kišonosnih oblaka, ponajprije nad sjeverni Jadran gdje je velika vjerojatnost za neverine. U subotu smirivanje. Temperatura zraka bez veće promjene., prenosi HRT

POSLJEDNJE DODANO: