IVOŠEVIĆ O SMALL MALLU

“Srećom da nismo popustili populističkom pritisku Šute i Matijevića jer bi time kreirali novu Spaladium arenu”

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević putem svog Facebook profila objavio je kako je Grad Split zaprimio pravno mišljenje u vezi Small Malla kojeg potpisuje prof. dr. sc. Eduard Kunštek s Pravnog fakulteta u Rijeci.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Grad Split zaprimio je pravno mišljenje u vezi Small malla kojeg potpisuje prof. dr. sc. Eduard Kunštek s Pravnog fakulteta u Rijeci.

Cijelo mišljenje bit će dostavljeno gradskim vijećnicima, a na glavno pitanje je dano sljedeće mišljenje na 21. stranici pod točkom 8.:

– “nisu ispunjene sve kumulativne pretpostavke, propisane odredbom članka 294. stavka 1. ZVOSP, za prestanak prava građenja ukinućem.”

Ukratko gradske službe su bile u pravu i srećom da nismo popustili populističkom pritisku Šute i Matijevića jer bi time kreirali novu “Spaladium arenu” – financijsku omču oko vrata Grada Splita. Ovako su Šuta i Matijević u vjetar bacili “samo” godišnji proračun jednog gradskog kotara.

Inače mišljenje također navodi da dvadesetogodišnji rok, za koji je oporba tvrdila da je istekao, zbog prava građenja upisanog 2008. godine (HDZ) ističe tek 12.02.2028. godine.

Možda je vrijeme da se neki ostave politike, a usput se mogu i ispričati građanima što su poželjeli biti novi Kureti i skupljati glasove na njihov račun.


POSLJEDNJE DODANO: