TREĆA I POSLJEDNJA REGATA

Srebro za braću Sinković na Svjetskom veslačkom kupu

Martin i Valent Sinković, osvojili su srebrnu medalju u finalnoj utrci dvojca bez kormilara. Od samog početka utrke držali su drugo mjesto te unatoč snažnom finišu nisu uspjeli zaustaviti aktualne svjetske prvake Švicarace Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha koji su zauzeli prvo mjesto s s vremenom 06:36.86.

Sinkovići su se hrabro borili do samog kraja i ušli u cilj s 1.33 sekunde zaostatka, dok su brončanu medalju osvojili Novozelanđani Daniel Williamson i Phillip Wilson s vremenom od 06:39.20.

Bila je dobra borba, definitivno smo pokazali napredak u odnosu na početak sezone i s tim smo zadovoljni. Znamo da možemo bolje, nije ovo bilo naše najbolje veslanje i očekivali smo još i više, ali slijede pripreme i idemo napraviti još jedan korak prema Parizu, rekao je Valent Sinković.

Pokazali smo značajan napredak, što se osjetilo i na treninzima. Iako nisam potpuno zadovoljan utrkom, vjerujem da možemo još bolje. Uvjeren sam da ćemo u Parizu pokazati naš puni potencijal i boriti se za zlato, nadovezao se na brata Martin Sinković.

Ovo natjecanje bila je posljednja međunarodna provjera forme uoči predstojećih Olimpijskih igara u Parizu 2024. Braća Sinković sada se okreću intenzivnim pripremama na Perući, gdje će brusiti svoju formu kako bi u Parizu pružili svoj maksimum.

POSLJEDNJE DODANO: