ESTETSKI DOPRINOS

Spot za pjesmu “tišine” sniman više od 13 sati na paškoj buri

Umjetničko video djelo za pjesmu “Tišine” snimano je više od 13 sati na paškoj buri, što je rezultiralo dubokim i emotivnim prikazom eugenovog unutarnjeg umjetničkog imaginarija. Eugen, koji je jedan od favorita ovogodišnje Dore, doživio je izniman uspjeh na digitalnim platformama poput Spotifyja i YouTubea te na radijskim top listama, gdje se pjesma odmah počela penjati visoko.

Spot za pjesmu “Tišine” sniman je usred zime na otoku Pagu, a minimalistički pristup estetski je promišljen i stilski obogaćen kreacijama dizajnerskog dvojca Klisab. Snimanje je bilo izazovno zbog hladnoće i zahtjevnih uvjeta, ali je eugen istaknuo pozitivnu atmosferu i podršku lokalnog stanovništva.

Autor teksta pjesme je sam eugen, dok glazbu potpisuju eugen i Anja Grabovac, a produkciju, mix i master uz eugena vodi vrhunski producent Mihovil Šoštarić Lockroom. Spot za pjesmu komunicira unutarnju borbu s tišinama i pomirenje s gubitkom, te arhetipski utječe na dojam, ostavljajući prostor za individualne interpretacije gledatelja.

Redateljica Hani Domazet opisuje spot kao nadrealni svijet koji prati temu “tišine” i eugenov unutarnji umjetnički imaginarij, inspiriran praznim prostranstvima, pticama, potresima te metaforom planeta iz filma “Melankolija”. Eugenov nastup na ovogodišnjoj Dori bit će šesti po redu u prvom polufinalu, a očekuje se misteriozan i emocionalno nabijen performans.

POSLJEDNJE DODANO: