NOVI KORAK

Barbara Matić primljena u sjedište Međunarodnog olimpijskog odbora

Dvostruka svjetska prvakinja i olimpijka Barbara Matić, koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine i Tokiju 2020. godine, službeno je primljena u sjedište Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) u Lausannei. U sklopu ovog posebnog događaja, Matić je imala priliku potpisati Zid olimpijaca, čime je trajno zabilježena u povijesti olimpijskog pokreta.

U ekskluzivnom posjetu sjedištu Međunarodnog olimpijskog odbora, u četvrtak poslijepodne, sudjelovalo je šest visoko odlikovanih judaša iz Europe. Osim Barbare Matić, među pozvanima su bili i dvostruki olimpijski prvak Lukas Krpalek (Češka/+100 kg), svjetski prvaci Francisco Garrigos (Španjolska/-60 kg) i Nils Stump (Švicarska/-73 kg), te osvajačica srebra s Olimpijskih igara u Tokiju Michaela Polleres (Austrija/-70 kg) i viceprvakinja svijeta Alice Bellandi (Italija/-78 kg).

Izrazivši svoje oduševljenje ovom prilikom, Barbara Matić je izjavila:

Zaista je impresivno biti ovdje u Lausannei, u sjedištu Međunarodnog olimpijskog odbora. Doslovno vas trnci prolaze kroz tijelo i onda još kao ‘šlag na kraju’, potpis na zidu slavnih. Jednostavno neopisiv osjećaj, iznimno sam presretna i zahvalna na ovoj prilici. Iskustvo za pamćenje dolaskom u MOO, pogotovo u olimpijskoj godini.

Svih šest aktivnih sudionika, koji su također olimpijci, ovjekovječeni su na tzv. Zidu olimpijaca u sjedištu MOO-a, primili su diplome MOO-a te su dali detaljne intervjue za Olympic Channel.

Direktor komunikacija MOO-a, Christian Klaue, istaknuo je:

Želimo vam puno uspjeha na Ljetnim igrama u Parizu i čast nam je predstaviti vam sjedište našeg ureda. Posjeti poput vašeg šlag su na torti za naših 800 zaposlenika kada su u pitanju pripreme za sljedeće Igre.

Foto: Gabi JUAN (EJU)

POSLJEDNJE DODANO: