SPLIT OPEN

Splitske Firule zahvaljujući tenisu sve su prilagođenije osobama s invaliditetom!

Prošlog vikenda na terenima Tenis centra Firule zajedno s ATP Challengerom održao se Split Open, međunarodni turnir za tenisače u kolicima.

Natjecanje je okupilo igrače iz raznih dijelova svijeta, uključujući Veliku Britaniju, Kanadu, Austriju, Italiju, Poljsku te vrhunske hrvatske tenisače. Svi su se zajedno vratili kući s predivnim uspomenama jer im je ovo jedan od najdražih turnira do sada, kako su istaknuli sami igrači. Grad Split i Hrvatski teniski savez su im omogućili fantastičan vikend, vrhunske teniske terene i prilagođenost sportskog borilišta za osobe s invaliditetom, brinući se o svim njihovim potrebama kako bi se osjećali ugodno na natjecanju.

Pobjednik turnira je Luca Arca iz Italije, dok su austrijski igrači Legner i Riegler osvojili prvo mjesto u igri parova, pobjedivši hrvatske predstavnike Joskića i Kolunđiju.

Prije 4 godine, “Tenis klub osoba s invaliditetom Split 2020” postavio je Split na kartu svjetskog tenisa te aktivno promovira parasport u gradu.

Tenisači posebno zahvaljuju Javnoj ustanovi športski objekti Split koja brine o populaciji osoba s invaliditetom, osiguravajući im udobnost i prilagodbe na terenima. Planiraju još više prilagoditi centar Firule, uključujući izgradnju WC-a s tuš kabinom prilagođenom osobama s invaliditetom.

POSLJEDNJE DODANO: