NEMILOSRDAN RITAM UTAKMICA

Split u petak u Dubrovniku, na Uskrs u Beogradu

Košarkaši Splita u petak igraju u Dubrovniku u sklopu 27. kola Favbet Premijer lige, a zatim produžuju u Beograd gdje su na Uskrs gosti Mege u 25. kolu ABA lige. Obje utakmice su, kako bi rekao trener Slaven Rimac, bitne za plasman. U domaćoj ligi Žuti (23-3) se nadaju da bi mogli preskočiti Zadar (24-2) na prvom mjestu, dok u regionalnom društvu još uvijek mogu biti ispred Studentskog centra (oba kluba imaju 11-13). Izgledi da se nešto tako dogodi jesu slabi nakon neočekivanog poraza od Cibone. Splitu trebaju dva podviga, pobjeda nad Megom, a potom i nad Crvenom zvezdom, što na prvu nije nemoguće, no na drugu svi smo svjesni da momčad već duže vrijeme ne igra dobro i prilično se muči.

– Ušli smo u fazu kad nam utakmice ne dozvoljavaju trening, tek pripreme za protivnika i odigravanje. Obje su utakmice bitne. Nema previše razgovora, ova u Dubrovniku znači da moramo biti maksimalno fokusirani i s dobrom energijom. Dubrovnik je u svojoj dvorani nezgodna i zahtjevna momčad. Da bismo došli do pobjede, moramo biti na svom nivou.

Za Megu izgleda da će Split morati biti iznad svoga nivoa, kao kad su šokirali Partizan u Beogradu.

– U ABA ligi više ne ovisimo sami o sebi. Mega je u nizu od 5 ili 6 pobjeda, pobijedili su i Crvenu zvezdu. Za nas je to lijep izazov, mislim da imamo što za reći. Mislim da smo jedna od ekipa koja ih je baš lijepo pobijedila na našem parketu. Oni jako puno trče, jako puno šutiraju za tri poena, vole igrati jedan na jedan.

Svi se bave kalkulacijama oko plasmana.

– U našoj ligi je još dosta utakmica. Mi nemamo pravo na poraz, jer onda ne bi imali šanse za broj jedan.  U ABA ligi se borimo s Derbyjem, oni kao i mi igraju protiv jakih protivnika, ali znali su ih pobijediti. Mi smo okrenuti sebi. Ako nećemo ući u playoff, neka to bude uz pobjede.

POSLJEDNJE DODANO: