NAGRADE ZA IZVRSNOST

Split svečano obilježio Dan Europe novim nagradama najboljim splitskim učenicima

U Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića u Splitu  jučer je održana svečana proslava Dana Europe, koja je ove godine bila posebno značajna zbog uvođenja nove kategorije nagrada za izvrsnost među učenicima. Grad Split je prvi put dodijelio nagrade zaslužnim učenicima osnovnih i srednjih škola kako bi istaknuo njihov trud i izvanredne rezultate.

“Započinjemo novu tradiciju koja će dodatno poticati i istaknuti izvrsnost naših školaraca,” kazao je gradonačelnik Ivica Puljak, čestitavši svima Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom. 

“Željeli smo ovaj značajan dan obilježiti na poseban način, a mislimo da nema boljeg od ovog. Ovo je znak pažnje i poruka da mislimo na vas, da mislimo na budućnost koja će s vama zasigurno biti sjajna, Čestitam vam i zahvaljujem na trudu i posvećenosti, kao i vašim mentorima i roditeljima, jer ovo je vaš uspjeh na koji smo svi mi ponosni,” poručio je gradonačelnik.

Ove godine, na preporuku škola, nagradama su se okitila 28 osnovaca i 26 srednjoškolaca.

Nagrade uključuju novčanu nagradu Grada Splita, po dvije godišnje pretplate Teatra mladih HNK, te posebne suvenire iz Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, i još su jedna potvrda predanosti Grada obrazovanju i podršci mladima.

Sinoćnju svečanost obogatili su nastupi zbora GŠ Josip Hatze, Varaždinskog komornog orkestra i solistice Marte Hut. Poseban povod za slavlje bila je i 200. obljetnica prvog izvođenja IX. Simfonije Ludwiga van Beethovena, remek-djela koje odražava radost i zajedništvo.

POSLJEDNJE DODANO: