POLUFINALE PRVENSTVA HRVATSKE

Split se lako obračunao s Cibonom, na početku treće četvrtine bilo je više od 20 razlike

Split je lagano došao do pobjede nad Cibonom u prvoj utakmici polufinala prvenstva Hrvatske, na Gripama je bilo 89:74 na kraju uz znatno opuštanje domaće momčadi u posljednjoj četvrtini (16:23). Sada se ionako ne nabija razlika, samo se pobjede broje, a Žuti vode 1-0 u seriji i imaju priliku izboriti finale u Zagrebu za nekoliko dana.


Cibona, koja je stigla u Split nakon što je u majstorici četvrtfinala eliminirala Zabok u četvrtak, držala se otprilike do kraja prve četvrtine, još malo početkom druge i onda je počela kopnjeti pod naletima domaćih igrača. Od 13:16 u 7. minuti došlo se do 36:26 u 16. minuti, a na veliki odmor otišlo se s lijepih 52:35. Obrana Cibone bila je poput ementalera, puna rupa. Nakon samo dvije minute u nastavku Split je preko Perkovića otišao na više od 20 razlike (58:37) i već je tu bilo jasno da će ostatak utakmice proći u čuvanju energije.


DJ Funderburk je bio najefikasniji kod Žutih, za 20 poena je šutirao 8-11, dvoznamenkasti su bili Perković (19), Shorter (16) i Kalajžić (10). Zanimljivo je da je trener Slaven Rimac u ozbiljnoj rotaciji držao samo sedam igrača. Uz spomenute još Tišmu, Kučića i Runjića. Sullivan i Ljubičić su igrali manje od sedam minuta.


Krešimir Radovčić je igrao odličnu utakmicu, čak 29 poena uz šut 10-15, nešto su mu pomagali Majcunić i Aranitović, ali tek pred kraj kad je već sve bilo odlučeno.


SPLIT: Funderburk 20, Perković 19, Shorter 16, Sullivan, Kalajžić 10, Tišma 9, Runjić 7, Klepo, Kučić 8, Perkušić, Dubravčić, Ljubičić.


CIBONA: Radovčić 29, Perasović 8, Majcunić 18, Pavković, Crnogorac, Aranitović 14, Ferderber, Bandov, Katanović, Kujundžić 5.

POSLJEDNJE DODANO: