ODLUKA NA RIBNJAKU

Hoće li Omiš večeras slaviti titulu prvaka Hrvatske?

Ususret Danu grada Omiša, najbolji sportski proizvod grada na ušću Cetine ima priliku postati prvak Hrvatske po treći put. Malonogometaši Olmissuma večeras od 19.15 sati igraju četvrtu utakmicu finala prvenstva Hrvatske protiv Futsal Dinama u koju ulaze s prednošću od 2-1. Ili će večeras Omišani postati prvaci ili se serija vraća u Zagreb na majstoricu.

Nakon što je Futsal Dinamo prvu utakmicu u Zagrebu dobio sa 6:4 u produžecima, Olmissum je uzvratio s 2:0 u drugoj utakmici, također u Zagrebu. Treća, odigrana na Ribnjaku u petak, bila je rapsodija Olmissuma, jer su slavili s nevjerojatnih 6:0.

– Ne znam na kome je večeras veći pritisak. Nezahvalno je to prognozirati – rekao je trener Olmissuma Frane Despotović, čija je momčad u dvije vezane utakmice ostavila aktualnog prvaka bez pogotka.

– Priča o umoru ne postoji – dodao je Despotović.

Činjenica jest da je obrana Olmissuma razoružala prvaka, jer sačuvati čistu mrežu 80 minuta u futsalu i to u finalu, srazu dvije najbolje momčadi, doista jest raritet. Vratar Vinko Rozga je branio izvanredno u drugoj utakmici u Zagrebu, a u Omišu je Dinamo prilično limitiran. Put do titule vodi kroz obranu, bit će zanimljivo večeras na Ribnjaku, gdje će navijači napuniti dvoranu u nadi da će njihovi ljubimci treći put postati prvaci Hrvatske.

POSLJEDNJE DODANO: