DIJELE SE I FRITULE

Split dijeli 5000 porcija bakalara na Badnjak ispred Peškarije

Grad Split se i ove godine pobrinuo za besplatne porcije bakalara koje će na Badnjak podijeliti svojim građanima i njihovim gostima. Bakalar na crveno kuhat će više od 30 kuhara okupljenih u udrugu Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, a uz Grad Split nabavu namirnica financijski su pomogle Turistička zajednica grada Splita i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Za pet tisuća porcija bakalara na crveno upotrijebit će se 220 kilograma bakalara i 700 kilograma krumpira. Bakalar će se pripremat u teći promjera 2,6 metara, napravljenoj u splitskom škveru prije 18 godina kada je prvi put održana manifestacija „Splitu s ljubavlju“ na poticaj tadašnjeg gradonačelnika Zvonimira Puljića i vrsnog kuhara i osnivača udruge ŠKMER Mira Bogdanovića.

Podjela bakalara započet će u nedjelju u 12 sati na Peškariji. Dijelit će ga 70 splitskih volontera, a uz bakalar građani će dobiti i paketić s fritulama koje su ispekli vrijedni DES-ovci.

Prigodni blagdanski program započet će u 11.30 sati, vodit će ga novinarke Franka Jović Tonkli i Ivana Šilović, a nastupit će Gradski zbor Brodosplit i glazbeni sastav Providenca.

POSLJEDNJE DODANO: