DOGAĐAJ IZ STOBREČA

Splićanin Ivo završio na hlađenju u Bilicama nakon napada na redara: “Partizančino, pederčino, radiš ljudima probleme”

Mjesec dana iza rešetaka na splitskim Bilicama ostat će 53-godišnji Ivo H. iz Splita koji je u Stobreču napao prometnog redara u subotu u kasnim poslijepodnevnim satima, odredio je tako sudac istrage splitskog Županijskog suda Mile Rebić. Slomio je orbitu desnog oka, što se kvalificira kao teška tjelesna ozljeda. Udario je šakom redara koji je godinu dana stariji od napadača.

Redar je zapisivao kaznu za nepropisno parkirano vozilo da bi onda u vozilu naišao Ivo H. i počeo mu dobacivati bez kakvog povoda. Vrijeđao ga je da je partizančina i pederčina, i govorio da ljudima radi probleme. Prometni redar ga je upozorio, najavio da će mu pozvati policiju, ali ovomu takvo što nije bilo problem: “Nabijem i tebe i policiju…”

Kada ga je redar odlučio slikati, vozač je izašao i udario ga. Branio se kako je sve napravio u samoobrani jer je, prema njegovim riječima, redar krenuo na njega pa je ovaj u strahu od napada tako reagirao. Ipak, svjedoci iz Stobreča ponavljali su sve ono što je redar ispričao pa je zbog mogućnosti ponavljanja djela 53-godišnjak završio “na hlađenju”.

POSLJEDNJE DODANO: