REKORDI SE MNOŽE

Legenda o Mati Paviću do kraja godine može još samo narasti

O Mati Paviću ovih dana ima se puno toga za napisati. I pisali smo i pisat ćemo. DalmacijaNews je prva u svijetu, još u subotu kad je trijumfirao u Roland Garrosu s Marcelom Arevalom, objavila da je 30-godišnji Splićanin postao jedini tenisač u povijesti koji je titule na četiri Grand Slam turnira osvojio sa četiri različita partnera. Ponovimo još jednom – Australian Open 2018. s Oliverom Marachom, US Open 2020. s Brunom Soaresom, Wimbledon 2021. s Nikolom Mektić i u subotu Roland Garros s Arevalom.

U ponedjeljak je Pavić s 21. mjesta na pojedinačnoj rang-listi igrača u parovima uskočio u Top Ten, na 9. mjesto. Bilo je i vrijeme, njemu je uvijek mjesto u Top Tenu s obzirom da je u nekoliko navrata od 2018. godine bio i prvi na listi.

Pavić i Arevalo su, pak, sa 4000 bodova stigli na 2. mjesto rang-liste po ovosezonskim bodovima. Samo 50 manje od Rohana Bopanne i Matthewa Ebdena, što znači da će do kraja godine biti u igri za nagradu najboljem svjetskom paru. Pavić je, inače, već triput bio dio tandema koji je dobio priznanje za najbolji svjetski par – 2018. s Marachom, 2020. sa Soaresom i 2021. s Mektićem. Nitko od 1984. godine, kad je uveden ovaj renking, nije završavao godinu kao broj jedan s tri različita partnera. Samo veličanstveni Mate iz Splita. I sada je u dobroj prilici uraditi to i četvrti put.

POSLJEDNJE DODANO: