SVAKA SEKUNDA JE BILA VAŽNA

Spašavanje života: Beba iz Supetra do Splita u 14 minuta

U subotu, 22. lipnja, službenici Ispostave lučke kapetanije Milna uspješno su obavili dva hitna medicinska prijevoza iz Supetra za Split. Prva akcija uključivala je prijevoz osmomjesečne bebe, koja je hitno trebala medicinsku pomoć.

Zahvaljujući brzoj reakciji liječnika i koordinaciji s MRCC Rijeka, službenici ILK Milna isplovili su iz Supetra u 10:52 sati sa spasilačkom brodicom. Beba je bila u pratnji liječnika i roditelja te su već u 11:06 sati stigli u splitsku gradsku luku, gdje su je preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split i prevezli u KBC Split.

Istog dana, službenici ILK Milna ponovno su se našli na zadatku. Ovaj put, prevozili su pacijenta ozlijeđenog u prometnoj nesreći na otoku Braču. Nakon zaprimanja liječničkog zahtjeva, isplovili su iz Supetra u 17:45 sati te su u splitsku luku stigli u 18:04 sati. Ozlijeđena osoba je odmah prevezena vozilom HMP Split u KBC Split na daljnju medicinsku obradu.

Brza i učinkovita reakcija službenika Ispostave lučke kapetanije Milna u oba slučaja bila je ključna za pružanje pravovremene medicinske pomoći.

POSLJEDNJE DODANO: