SPLITSKA HRABROST

[FOTO] Snažno jugo nije omelo kupače na splitskim Bačvicama

Orkansko jugo koje stvara probleme diljem Dalmacije nije omelo hrabre kupače na splitskim Bačvicama da uživaju u osvježavajućem moru. Čak ni veliki valovi nisu ih spriječili da obuku svoje kupaće kostime i zaplivaju, a neki su čak iskoristili priliku za surfanje.

Unatoč upozorenjima Državnog hidrometeorološkog zavoda koji je podigao alarm na narančastu razinu za splitsko područje, označavajući time opasno vrijeme, kupači su se odlučili na ovaj rizik. DHMZ je upozorio na moguće poremećaje, oštećenja konstrukcija te rizik od ozljeda uzrokovan isčupanim stablima, polomljenim granama i letećim krhotinama.

Uz olujno jugo, DHMZ je također upozorio na mogućnost grmljavinskog nevremena, kao i na visoke temperature koje su u ožujku bile iznadprosječno visoke. U ponedjeljak je u Splitu zabilježeno gotovo 19 °C, dok je temperatura mora iznosila 15 °C.

Kupači na Bačvicama odlučili su se ignorirati ove upozoravajuće činjenice te su se prepustili uživanju u moru, ne obazirući se na opasnosti koje donosi snažno jugo, a kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji našeg Marina.

POSLJEDNJE DODANO: