MARIJAN PAVLIČEK

“Smatram da je prihvaćanjem Istanbulske konvencije sve krenulo nizbrdo, danas ću uputiti zahtjev za njezinu ratifikaciju”

Zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček poslao je u četvrtak u saborsku proceduru zahtjev za deratifikacijom Istanbulske konvencije, smatrajući je odgovornom za prodiranje rodne ideologije u pravni i obrazovni sustav.

Smatram da je, s uvođenjem i prihvaćanjem Istanbulske konvencije, sve krenulo nizbrdo što se tiče rodne ideologije. Zbog toga ću danas u saborsku proceduru uputiti zahtjev za deratifikaciju Istanbulske konvencije, rekao je Pavliček na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru.

Uvođenje Rodnih studija, novog studija na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, Pavliček smatra primjerom prodiranja rodne ideologije u visoko obrazovanje, a takvo nešto ne bi bilo moguće da Hrvatska nije ratificirala Istanbulsku konvenciju, dodao je saborski zastupnik.

Očekujem da će vladajući staviti ovu točku na raspravu. Ukoliko se to ne dogodi, nakon ljetne stanke krećemo u prikupljanje potpisa za deratifikaciju Istanbulske konvencije. Uvjeren sam da ćemo skupiti dovoljno potpisa kako bi ova točka bila na plenarnoj sjednice, kazao je Pavliček. 

POSLJEDNJE DODANO: