BUDUĆI INŽENJERI

Održane ljetne radionice 3D modeliranja u suradnji s GKMM Split

U ciklusu ljetnih radionica Gradske knjižnice Marka Marulića Split, a u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture grada Splita, ovog tjedna održane su dvije radionice tehničkih aktivnosti u podružnicama GKMM-a, Središnjica i Brodarica.

Radionicu 3D modeliranja, u svojstvu stručnog suradnika Zajednice tehničke kulture grada Splita, održao je predsjednik Udruge Meštri o’ tehnike Ante Milić u GKMM – Središnjica.

Djeca su u okviru ove radionice izrađivala razne zanimljive oblike koristeći se 3D olovkama te su tako dobila 3D Spužva Boba Skockanog, leptiriće, pande, naočale, zanimljive lančiće i razne druge 3D oblike. Na radionici je sudjelovalo 14 djece, koja su se zabavila te razvijala znanja i vještine 3D modeliranja koristeći se olovkama za 3D modeliranje.

Radionicu robotike u GKMM – podružnica Brodarica vodila je Lucija Andrea Skočić, stručna suradnica ZTK grada Splita. Na radionici je prisustvovalo pet učenika nižih razreda osnovnih škola u Splitu.

Na ovoj radionici učenici su programirali rad mBot2 robota koristeći se mBlock programom. Zadavali su naredbe za kretanje, mijenjanje smjera, zvuk, petlje i senzor za izbjegavanje prepreka, pritom se dobro zabavljajući.

POSLJEDNJE DODANO: