PROMETNI IZAZOVI SUSJEDSTVA

Slovenci su uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj

Slovenska državna tvrtka za upravljanje autocestama, DARS, uputila je zahtjev Ministarstvu uprave Slovenije predviđajući gužve na slovenskim cestama tijekom prvosvibanjskih praznika. Predlažući rad od kuće za zaposlenike javne uprave, ciljaju na smanjenje prometnih problema tijekom kritičnih razdoblja, prenosi N1.

DARS je naglasio da će se s prvim svibnja na cestama pojaviti i turisti, dodatno opterećujući promet, posebice u Ljubljani. Njihova inicijativa bazirana je na dosadašnjim iskustvima i uvjerenju da bi rad od kuće zaposlenika javne uprave mogao olakšati prometni tok u glavnom gradu.

Iako su dostavili Ministarstvu informacije o očekivanim gužvama, prema neslužbenim izvorima, Ministarstvo ne planira prihvatiti prijedlog DARS-a, a odluku bi trebala donijeti Vlada.

Osim toga, s obzirom na građevinske radove i redovite prometne probleme, gužve su predviđene na autocestama, osobito na području između Izole i Lucije, na Šmarskoj cesti te na mjestima bivših graničnih prijelaza s Hrvatskom.

Nakon praznika, očekuju se daljnje gužve zbog vjerskih blagdana i godišnjih odmora u susjednim zemljama, što će dodatno pojačati promet prema Hrvatskoj.

POSLJEDNJE DODANO: