REAKCIJA MJEŠTANA

Sitno Gornje uzdrmano: Mještani prozivaju nadležne nakon nesreće sa školskim minibusom

Supruga i ja smo ručali, taman sjeli popiti kavu kad ono…. taj zvuk, strašan, užas…. Prvo smo pomislili da se nešto srušilo, izletjeli smo iz kuće. Autobus je bio skršen, na boku, a vozač je u tom trenutku već djecu svu na rukama iznio iz autobusa. Svaka mu čast, ostati tako pribran. Kad sam vidio da su se djeca odmah rastrčala, da su svi na nogama, samo sam rekao: ‘A hvala Gospi što ih je sačuvala’. Ne mogu vam opisati te prizore, baš smo potreseni, još se nismo smirili – govori za 24sata mještanin Sitnog Gornjeg u čije je dvorište oko 13.20 sati sletio školski minibus.

U njemu je bilo petero djece koji su odmah prebačeni u KBC Split, a prema posljednjim informacijama, nitko nije teže ozlijeđen. Uglavnom se radi o udarcima i posjekotinama te će vjerojatno odmah nakon obrade biti pušteni kućama.

Kad je došla Hitna, vozač je samo ponavljao kako njemu nije ništa, nije mu ništa… Bilo mi ga je tako žao, nije on kriv, svakome se može dogoditi, ova cesta je toliko loša da vam treba samo malo kiše i eto vam katastrofe. Kasnije sam čuo da se taj mladi čovjek ipak javio liječnicima zbog bolova u predjelu rebara – kaže mještanin. Tu informaciju potvrdili su i u PU splitsko-dalmatinskoj.

Mještani Sitnog s kojima su 24sata razgovarali ogorčeni su nemarom nadležnih koji bi trebali ceste održavati i učiniti ih sigurnijim za promet. Inače, Sitno spada pod Grad Split.

Da na toj cesti postoji ograda, branik, ovo se ne bi dogodilo. Samo mi nikad nikome nismo važni. Ne znam je li ovo vrijeme da to govoriti, ali tako je. Taj nesretni vozač je s gornje ceste sletio na donju pa nama u dvorište. Kiša pada cijelo jutro, onako usitno, a to je najgore. Baš je ružna cesta. Iz Splita nitko ne vidi Sitno, ali iz Sitnog se vidi Split – kaže mještanin dodajući kako je riječ o djeci malo starijeg, ali ipak osnovnoškolskog uzrasta.

POSLJEDNJE DODANO: