ODGOVOR MARIJANI PULJAK

Plenković: “Uma kao Ivoševića stoljećima nije bilo u gradu Splitu!”

Aktualac Sabora iskoristila je Marijana Puljak, saborska zastupnica, supruga splitskog gradonačelnika Ivice da premijera Andreja Plenkovića u temi obrazovanja progovori o novom ministru obrane Ivanu Anušiću.

Referirat ću se na vašu nedavnu izjavu gdje ste rekli da stupanj obrazovanja gospodina Anušića nije važan za njegovu poziciju ministra što je zaista jedna šokantna izjava, ali možda se odražava i u proračunu obzirom da Hrvatska u obrazovanje ulaže daleko ispod prosjeka EU. Primjerice, Irska u koju će i naši mladi nakon fakulteta završiti, ulaže negdje blizu 7 posto u obrazovanje pa vas pitam – koji je vaš stav i je li obrazovanje temelj svakog modernog progresivnog društva, što mislite o obrazovanju i mislite li ulagati više u obrazovanje? – pitala je Puljak.

Plenković je prvo imao komentar usko vezan uz Bojana Ivoševića, zamjenika gradonačelnika grada podno Marjana, i to zbog, kako kaže, nedavnog vrijeđanja i omalovažavanja predsjednika RH Zorana Milanovića.

Vjerujem da će načelnik Ante Balov postupiti jednako kao i u nekim sličnim slučajevima i izdati prekršajni nalog protiv premijera RH zbog nazivanja izjava predsjednika RH debilnima – naveo je Ivošević u svojoj najnovijoj Facebook objavi.

U svojoj prijavi navodi kako se 30. listopada na presici u Parizu premijer Andrej Plenković osvrnuo na rad predsjednika Zorana Milanovića riječima: “Debilne izjave koje je on davao zadnjih godinu i pol dana su sramota za Hrvatsku. Namjerno to govorim”.

Briljante umotvorine zamjenika splitskog gradonačelnika su odraz jednog fascinantnog znanja, i političke inovativnosti. Oni su egzemplar, oni su vodilja u političkom promišljanju Dalmacije. Takvoga uma nije bilo stoljećima u gradu Splitu – rekao je pa nastavio.

Postoji jedan temeljni princip, temeljno načelo, a to je izabrani elektivni demokratski mandat. Ministar Anušić ga ima kao nositelj liste, kao župan, kao načelnik – ne dovodite to u pitanje kao ni dosadašnja postignuća – podvukao je premijer.

POSLJEDNJE DODANO: