SNAGA SOLIDARNOSTI

Šibenik poziva na Noćni marš u čast Međunarodnog dana žena

U petak, 8. ožujka, Šibenik će oživjeti svoj Noćni marš, a povod je Međunarodni dan žena. Pozivajući na zajedničko obilježavanje ovog dana, organizatori su odredili polaznu točku na Trgu Poljana u Šibeniku, s početkom u 18 sati. Prosvjednom šetnjom preko Kalelarge planirano je stići do Trga Republike Hrvatske.

Šibenska udruga mladih i KU Fotopoetika poručuju kako je ovaj marš više od obične proslave. To je prilika za podsjećanje na sve izazove s kojima se žene suočavaju u društvu. Od seksističkih komentara do nepravednih plaća, od nasilja do nedostatka pravedne raspodjele kućanskih poslova, marš će biti platforma za dijalog i promjene.

Iako ćemo na dan 8. ožujka možda kratko zaboraviti na brojne probleme s kojima se suočavamo, ovaj marš je podsjetnik na kontinuiranu borbu za ravnopravnost – istaknuli su organizatori.

Pozivajući sugrađane koji podržavaju ideju pravednijeg društva, organizatori pozivaju sve da im se pridruže na maršu od Trga Poljana do Trga Republike Hrvatske.

Obilježimo taj osmi mart kako spada, glasno i ozbiljno. Neka nas se čuje i vidi – poručuju iz Šibenske udruge mladih i KU Fotopoetika.

POSLJEDNJE DODANO: