DERBI SVIH DERBIJA

Šibenik mora pobijediti Zrinski u Osijeku ako želi natrag u elitu

Danas od 17.30 sati igra se derbi svih derbija u Prvoj nogometnoj ligi, vodeći Zrinski Osječko 1664 u posljednjem kolu dočekuje drugoplasirani Šibenik, a matematika o novom članu SuperSport HNL-a je jasna. Zrinski ne smije izgubiti, a Šibenik mora pobijediti. Domaćin, naime, ima dva boda više (81-79) nakon 32 kola.

Hrvatski nogometni savez je za ovu utakmicu odredio za suca Frana Jovića, a zbog izuzetne važnosti u upotrebi će biti i VAR, kako bi se smanjila mogućnost pogreške. Prijenos je, inače, na MaxSport 1. Procjena je da će utakmici prisustvovati najmanje 5000 gledatelja, dobar dio će ih biti iz Šibenika, jer su Funcuti najavili masovan odlazak u Osijek. Zrinski Osječko 1664 svoje utakmice kao domaćin igra na stadionu Gradski vrt, bivšem stadionu Osijeka.

– Ako si pravi sportaš, onda je privilegij igrati ovakve utakmice. U neku ruku čak mi je i drago što nam igra samo pobjeda. Mi smo ekipa koja igra napadački i ne znamo čuvati rezultat. Velika je stvar da odlučujemo sami o sebi – rekao je trener Šibenika Mario Carević.

Šibenik je ovoga tjedna najavio i gradnju modernog stadiona na Šubićevcu. Povratak u elitu bio bi šlag na tortu.

– Ovo je utakmica za mangupe. Počet će je 11 mangupa, a još devet istih će biti na klupi.

POSLJEDNJE DODANO: