POZITIVNI UTJECAJ

Sezona pred vratima: policija pojačala kontrolu na splitskim ulicama

S obzirom na očekivano intenziviranje događaja i povećani broj osoba, posebno domaćih i stranih gostiju, na području centra Grada Splita, prije i za vrijeme turističke sezone, od 29. travnja policijski službenici intenzivnije su nazočni u centru Splita.

Policijski službenici Prve policijske postaje Split uz potporu djelatnika Jedinice specijalne i interventne policije Split tijekom čitave godine, opserviraju centar grada i sukladno mogućnostima i intenzitetu ostalih poslova obilaze ključne pozicije na kojima je povećan intenzitet ljudi. Međutim, turistička sezona pred nas stavlja nove izazove u smislu velikog  povećanja broja osoba i događaja u centru grada posebno tijekom noći, te povećanu nazočnost mlađih osoba koncentriranih u centrima noćne zabave, radi čega tijekom ljeta planiramo poduzimanje dodatnih mjera i radnji za koje se nadamo da će pozitivno utjecati na stanje javnog reda i mira u gradu.  

Policijski službenici će tijekom noći pojačano obilaziti uže centar Grada s ciljem prevencije, ali i sankcioniranja svih oblika protupravnih ponašanja. Kako bi bili što vidljiviji i što dostupniji građanina i gostima Splita, tijekom dana i večeri policijski službenici biti će nazočni i na Obali Hrvatskog narodnog preporoda uz korištenje mobilnog preventivnog centra koji će biti stacioniran na rivi, uz ulaz u Dioklecijanove podrume.

Na ovaj način želimo pozitivno utjecati na povoljno stanje javnog reda i mira, ali policijski službenici će tijekom dana obavljati i ostale poslove prevencije svih oblika neprihvatljivih i protupravnih ponašanja kao što su razne vrste turističkog kriminaliteta ( drske krađe, džepne krađe i slično).  Policijski službenici obilazit će centar grada, biti će potpora kolegama, ali i pomoć domaćim i stranim gostima u mogućim nesnalaženjima u gradu, a u tom će im potporu pružiti djelatnici Turističke zajednice Grada Splita koji će tijekom ljeta biti na dispoziciji gostima uz mobilni preventivni centar policije.  

Osim na području najužeg centra grada, policijski službenici će pojačano biti nazočni i na području Obale kneza Domagoja gdje očekujemo povećani intenzitet osoba, ali i području Bačvica i Ovčica. Maksimalnom vidljivošću policijskih službenika na terenu želimo utjecati na smanjenje broja neprihvatljivih ponašanja, postići specijalnu i generalnu prevenciju, ali i sankcionirati sve oblike protupravnih ponašanja.

POSLJEDNJE DODANO: