ŽELIO U EU PARLAMENT

Kolakušić odustao od Sabora, u lovu je na novi EU mandat: ”Puno više mogu pridonijeti kao zastupnik u EU parlamentu”

Mislav Kolakušić, na službenoj Facebook stranici objavio je poduži tekst u kojem detaljno obrazlaže svoju odluku o napuštanju hrvatskog Sabora u koji je izabran prije dva tjedna. Najavio je kako će njegova zamjena bit kolega Dražen Dizdar. Kazao je kako se vidi više kao zastupnik u Europskom parlamentu nego u hrvatskom saboru.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani, dragi prijatelji, pred nama su izbori na kojima se na najvišoj razini vodi borba protiv globalizma, protiv suludih ograničenja građanskih prava nas Europljana i zamjene stanovništva što će posljedično dovesti do sloma zapadne civilizacije u sljedećih nekoliko desetaka godina, ukoliko im se ne suprotstavimo.

O COVIDU..

Proteklih 5 godina u Europskom parlamentu zastupam zdravorazumske i suverenističke ideje koje dijeli veliki broj građana Republike Hrvatske. Sjetimo se 2019. i početaka 2020. kada sam jedini u vrijeme početka kovid ludila iznosio javno dostupne činjenice i podatke o koronavirusima, forsiranju nepostojećih cjepiva koja su bila sto posto neučinkovita, ali i iznimno opasna i dovela su do milijuna prijavljenih štetnih posljedica po zdravlje onih koji su ih primili.

Tijekom covid pandemije bio sam jedan od nekolicine zastupnika koji se svim silama borio protiv uvođenja strahovlade nad građanima i bezočne pljačke pri kupovini tzv. cjepiva protiv covida. Moje govore u EU parlamentu protiv štetnih globalističkih politika, ilegalnih migracija i masovne korupcije vidjele su doslovno stotine milijuna ljudi. Obraćao sam se direktno, licem u lice, Ursuli von der Leyen, Macronu, Trudeau, predsjedniku Europskog vijeća i izravno im govorio ono što je istina i ono što stotine tisuća vas zna da je istina. U Hrvatskoj, razumljivo, nisam imao pristup medijima, ali svejedno je stotine tisuća vas pratilo moj rad.

Zašto su svi ti govori i sve te stotine milijuna pregleda bili od izuzetne važnosti? Zato što su izravno doprinijele širenju svijesti o važnosti nacionalnih država, o važnosti da odluke donose građani, a ne korporacije, o važnosti suprotstavljanja skrivenim centrima moći. Svi ti govori koji su se širili diljem Europe i svijeta doprinijeli su činjenici da danas u mnogim zemljama Europske unije suverenističke stranke pobjeđuju globalističke opcije i da gledamo rast suverenističkih opcija. Borba protiv teških posljedica ideološkog globalizma čije posljedice Hrvatska danas osjeća može se dobiti samo na razini Europe. Samo ako u većini država Europske unije na vlasti budu zdravorazumske opcije i Hrvatska će imati šansu izaći iz čeličnog stiska globalističkih poltrona poput Plenkovića.

NOVI MANDAT U EU PARLAMENTU

Zato ću na izborima 9. lipnja 2024. od vas, građana, zatražiti novi mandat u Europskom parlamentu. Nositelj sam liste Prava i Pravde (lista broj 17. na glasačkom listiću). Duboko sam uvjeren da je pozornica Europskog parlamenta u kojem se sukreira ogroman broj zakona po kojima žive i hrvatski građani, danas najvažnije mjesto za širenje suverenističkih ideja na globalnoj razini. Ujedno pozivam i sve birače suverenističkih stranaka u Hrvatskoj, prije svega birače Mosta i Domovinskog pokreta da mi daju svoje povjerenje na ovim izborima jer sam uvjeren da nitko ne može na jednako učinkovit i jasan način zastupati suverenističke ideje i interese građana Hrvatske u Europskom parlamentu od mene.

Pozivam vas da na ovim izborima zanemarite svoju stranačku pripadnost ili barem da razmislite o tome te da ozbiljno odvagnete kakav glas želite imati u Europskom parlamentu. U Europski parlament šaljemo prije svega osobu koja u moru drugih zastupnika treba artikulirati stavove hrvatskih građana. Glas koji se ne čuje i ne vidi, nije u interesu stotina tisuća građana u Hrvatskoj koji žele promjene.

VJERUJE U ISPRAVNOST ODLUKE

S obzirom na to da prema tumačenju Hrvatskog sabora od 24. travnja 2024. ne mogu staviti u mirovanje svoj mandat, podnijet ću ostavku na svoje mjesto u Hrvatskom saboru, a moje mjesto će preuzeti moj zamjenik, prof. dr. sc. Dražan Dizdar kao član stranke Pravo i Pravda.
S obzirom na to da neusporedivo više mogu doprinijeti u borbi i razotkrivanju globalizma kao zastupnik u Europskom parlamentu nego kao zastupnik u Hrvatskom saboru, smatram da sam donio ispravnu odluku.

POSLJEDNJE DODANO: