VELIKI OBRAT

Severini sud vratio sina: Skrbništvo dijele pjevačica i Milan Popović!

Samo dvadesetak dana nakon što je Vrhovni sud prihvatio reviziju i ukinuo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko skrbništvo Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom te skrbništvo u potpunosti vratio ocu, ponovno dolazi do obrata!

Naime, splitski Županijski sud na svojoj sjednici održanoj 6. veljače ove godine praktično ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni “roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno”.

Ponovno je odlučeno da će dječak, koji danas slavi svoj 12. rođendan, s ocem i majkom živjeti naizmjenično po 14 dana mjesečno i to na njihovim adresama u Zagrebu. Tročlano vijeće sastavljeno od splitskih sutkinja odlučilo je da su i Milan i Severina, dok dijete živi s njima, dužni omogućiti nesmetanu komunikaciju djeteta s drugim roditeljem svakodnevno i to putem telefona, mobitela (sms, WhatsApp, Viber) i drugih sredstava komunikacije. Isto tako sud ih je obvezao da su i njih dvoje dužni u interesu djeteta i dogovora o njegovim potrebama, obvezama i slično i njih dvoje međusobno komunicirati.

Napomenimo i da je prvostupanjskom presudom bilo određeno da Severina mjesečno Popoviću za uzdržavanje djeteta plaća alimentaciju od 165 eura (1248 kuna) mjesečno. Sada je pravomoćno odlučeno da će svaki roditelj sam snositi sve potrebne troškove vezane za uzdržavanje dječaka u razdoblju u kojem dijete kod njega boravi.

POSLJEDNJE DODANO: