DAMIR BARBIR

“Grad Split nakon dugo vremena ponovno će podijeliti uskrsnice umirovljenicima i  potrebitim građanima”

Predsjednik Socijalnog vijeća Grada Splita i nezavisni gradski vijećnik Damir Barbir poslao je priopćenje u kojem je obavijestio građane Splita kako će umirovljenici i potrebiti građani nakon dugo vremena dobiti Uskrsnice. 

Nakon razgovora koji sam upravo obavio s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, mogu objaviti kako će Grad Split ove godine, nakon dugo vremena, ponovno podijeliti uskrsnice umirovljenicima i potrebitim građanima.

Sve detalje ćemo objaviti nakon daljnjih koordinacijskih sastanaka te završni prijedlog predložiti kroz rebalans proračuna.

Dobre su ovo vijesti, posebno u kontekstu današnjeg Svjetskog dana socijalne pravde, a podsjećam kako je Grad Split, nakon mog amandmana, prošle godine podijelio i najviše božićnice od svih velikih gradova u Hrvatskoj.

Radi se o znakovima pažnje usmjerenima prema najranjivijim skupinama našeg društva koje u vrijeme inflacije teško žive i namjera mi je, a siguran sam i aktualnoj gradskoj vlasti, da socijalna davanja povećavamo svake godine, u skladu s mogućnostima proračuna.

POSLJEDNJE DODANO: