NESUGLASICE OKO KAMPANJE

Selak Raspudić o razlazu s Mostom: “Odustala sam od prvog mjesta na listi zbog Miletića”

Marija Selak Raspudić je na konferenciji za medije izjavila da nije došlo do razilaženja zbog liste za EP, već zbog neslaganja oko kampanje i prethodnih događaja. Navodi da je bila ponuđena da nosi listu za EP, ali je odustala zbog nedavne javne ograde kolege Marina Miletića prema njoj.

Meni je bilo ponuđeno da nosim listu za Europski parlament. Zbog činjenice da je na istoj listi izrazio želju da bude i kolega Miletić, a s obzirom na nedavne događaje u tijeku same kampanje, ne na nekakva razlikovanja u stajalištima nego činjenici da se kolega Miletić od mene javno ogradio, smatrala sam da ne bi bilo vjerodostojno i da nije primjereno da nosim zajednički listu – rekla je Selak Raspudić.

Selak Raspudić ističe da i dalje stavlja principe i integritet ispred političkih pozicija te da ostaje djelovati u Hrvatskom saboru. Naglašava da, unatoč neslaganjima, smatra da su se u mnogim pitanjima slagali te da je odustala od liste za EP kako bi zadržala integritet i vjerodostojnost.

– U trenutku kada se jedni od drugih počnemo ograđivati, ne vidim način da budemo vjerodostojni i smatrala sam da bi bila izdaja integriteta i birača da okrenem glavu na drugu stranu, noseći zajedničku listu koja nije konzistentna, a sve samo s jednim ciljem – da se dokopam briselskog mandata ili bilo koje druge funkcije – zaključila je Selak Raspudić.

Sukob između Selak Raspudić i Miletića, navodno, traje već neko vrijeme. Trzavice su postale javne nedavno kada je Selak Raspudić u jednoj od debata prije izbora odgovorila “da” na pitanje je li pobačaj pravo žene, na što je Miletić odmah reagirao ističući da se Selak Raspudić pogrešno izrazila te naglasio da nije članica stranke.

Situacija je eskalirala na sastanku u ponedjeljak u Mostu kada su se definirale liste za europske izbore. Navodno, Selak Raspudić je predložila svog supruga Ninu Raspudića za listu, ali se Miletić usprotivio tome te je sam želio biti na listi. Na kraju, Miletić je završio kao 12. na listi.

POSLJEDNJE DODANO: