DONOSIMO DETALJE

Šarolik program za početak ožujka u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića

Mjesec ljubavi i klasike u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića završava koncertom dvaju renomiranih glazbenika, violončelista Alexandera Hülshoffa i pijanista Andreasa Frölicha, čija suradnja traje već dugi niz godina. Njihov program za koncert 29. veljače uključuje najzahtjevnije i najljepše sonate iz repertoara za duo violončela i klavira, Debbusyja, Schuberta i Šostakoviča.

1. ožujka nešto potpuno drugačije, u Koncertnu dvoranu Ive Tijardovića dolaze Mr.Lee i IvaneSky,dvojac koji čine Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, a koji od 2011. godine do danas dijele autorsku priču avangardne tenzije koja objedinjuje njihovu punk, rock, pop, šansonjerku i alternativnu prošlost.

7. ožujka publiku očekuje prvi samostalni koncert Ženskog zbora HNK Split u posljednjih 25 godina. Koncert pod nazivom „Pozdrav proljeću“ uključuje skladbe na 6 različitih jezika i 7 skladatelja, od Brahmsa, Verdija, Schuberta, Holsta, preko Hatzea i Čajkovskog, do Debussyja.

8. ožujka, na pozornicu Koncertne dvorane Ive Tijardovića dolazi Ante Jerkunica, koji ove godine ponovno nastupa u njujorškoj Metropolitan operi. Za svoj koncert za Međunarodni dan žena, Ante Jerkunica sa svojim kolegama i prijateljima – mezzosopranisticom Žanom Marendić, violinisticom Maricom Rogošić, violončelisticom Sunčanom Tušek, pijanistom Zoranom Velićem te dirigentom i pijanistom Harijem Zlodrom, priprema gala večer najatraktivnijih opernih ulomaka, na kojoj će, uz one najpoznatije, kao što su Rossinijeva „La calunnia“ iz Seviljskog brijača, ili arije „Dalile“ i „Carmen“ iz remek-djela francuske opere 19. stoljeća, Samsona i Dalile Camillea Saint-Saensa i Georgesa Bizeta.

Nizu koncerata prominentna splitska pijanistica Vesna Podrug 11. ožujka pribrojit će solistički recital koji obuhvaća neke od vrhova pijanističkog repertoara, sparujući Schuberta, Prokofjeva i Božičevića. Ivan Božičević, skladatelj i profesor kompozicije na splitskoj Umjetničkoj Akademiji, ostvario je u 2021. godini niz međunarodnih uspjeha. Na natječaju Koledža Ithaca (SAD) za jazz kompoziciju za big band, Božičevićevoj Salbunadi dodijeljen je pobjednički „Grand Prize“, u konkurenciji više od 120 skladbi. Božičevićevu skladbu je 30. travnja ove godine izveo Ithaca College Big Band pod ravnanjem Michaela Titlebauma.

29. veljače, četvrtak u 19:30

Alexander Hülshoff, violončelo & Andreas Frölich, klavir

01. ožujka, petak u 19:30

Mr.Lee & IvaneSky

07. ožujka, četvrtak u 18:00

Pozdrav proljeću – Ženski zbor HNK Split

08. ožujka, petak u 19:30

Ante Jekrunica, bas i prijatelji

11. ožujka, ponedjeljak u 19:30

Vesna Podrug, klavir 

Cjelokupni program do kraja sezone možete pronaći ovdje

Sve ulaznice je moguće kupiti putem interneta, u Tisak Media centru u City Centru One, u knjižari Morpurgo ili trgovini Dancing Bear, kao i sat vremena prije koncerta na blagajni Hrvatskog doma Split. Poveznice na prodaju ulaznica putem interneta nalaze se u najavnim objavama na internet stranicama Hrvatskog doma Split. Dodatne informacije o prodaji ulaznica i popustima možete pronaći ovdje.

POSLJEDNJE DODANO: