USLIŠENE MOLBE

Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske darovane moći blaženog Alojzija Stepinca

Župi i Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske dodijeljene su moći blaženog Alojzija Stepinca. 

-Zahvaljujemo zagrebačkom nadbiskupu mons. Draženu Kutleši što je uslišao molbu koju su župa, samostan i svetište uputili nadbiskupskom Duhovnom stolu u Zagrebu, a koju su podržali splitsko-makarski nadbiskup mons. Zdenko Križić i provincijal franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše, kažu iz Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

-Neka ovo osnaži štovanje lika i djela bl. Kardinala Alojzija Stepinca među vjernicima naše župe i Gospinim hodočasnicima.

O slavlju preuzimanja i unošenja relikvijara s moćima Blaženika u crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske kažu kako će vjernici biti obaviješteni.

Blaženi Alojzije dva je puta bio u Gospinu Svetištu u Sinju. Kad je dr. Antun Bauer, zagrebački nadbiskup, 17. 3. 1934. godine posjetio Svetište, Alojzije Stepinac bio je u pratnji kao tajnik. Drugi put je nadbiskup Alojzije došao u Sinj  19. 1. 1938. godine.

Akademska kiparica Mila Wood 1960. godine izradila je Križni put za Gospino Svetište u
Sinju. Za lik Isusa uzela je crte lica nadbiskupa Alojzija Stepinca.

Na prozorima Crkve u Sinju 2004. godine postavljeni su vitraji. Na Jednom od njih prikazan je lik bl. Alojzija Stepinca, a izradio ga je akademski slikar Ivan Grgat.

U samostanskom klaustru postavljene su brončane medalje većega formata u čast nekih osobiti hodočasnika. Među njima je i medalja s likom blaženoga Alojzija, nadbiskupa i kardinala.

Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske dobilo je 2007. godine brončano poprsje bl. Alojzija Stepinca, rad akademskog kipara Ante Jurkića.

Jedna od najljepših ulica u Sinju je Šetalište blaženog Alojzija Stepinca koje se nalazi s južne strane zidina Samostana i Svetišta.

POSLJEDNJE DODANO: