Slaven Žužul: Na Bellea ne računamo do kraja sezone, a nakon toga ćemo vidjeti što će biti s njim

Potez Henrija Bellea kojim je isprovocirao crveni karton u 52. minuti derbija s Dinamom spada u rubriku “van pameti”. Nije to bio njegov prvi prijestup i nonšalantan pristup utakmici zbog kojih je često znao isprovocirati svoje suigrače i trenere. Ali zato bi mogao biti zadnji. Naime, Kamerunac je u 52. minuti nakon nedosuđenog prekršaja odlučio prigovoriti sucu Bebeku zbog čega mu je ovaj pokazao žuti karton. Međutim, to nije bilo dovoljno pa se Belle nastavio raspravljati s glavnim sucem zbog čega je u istoj minuti dobio i drugi žuti karton, ostavivši svoje suigrače na cjedilu. 

Čini se da je ovo bila kap koja je prelila čašu. Vrlo brzo nakon završetka utakmice trener Ivan Matić se sastao s upravom kluba nakon čega je donesena odluka da se Belle udaljava iz momčadi do kraja sezone. O svemu nas je izvijestio predsjednik Splita Slaven Žužul:

– Nedisciplina prikazana na posljednjoj utakmici nije iznimka kada je on u pitanju. Belle će biti kažnjen, ima pravo trenirati do kraja sezone, ali odvojeno od ostatka momčadi. Nakon toga ćemo vidjeti što će biti s njim. Ova odluka donesena je u dogovoru sa stručnim stožerom – kazao je prvi čovjek kluba iz Parka mladeži, vidno nezadovoljan postupkom svog igrača.

POSLJEDNJE DODANO: