Matić: Iz ovog poraza moramo izvući pouke; Mamić: Teško nam je, Fernandesu je pukla fibula

Nakon poraza u Parku mladeži od Dinama, trener Splita Ivan Matić je kazao. – Ostaje žal što nismo na kvalitetniji način odgovorili na ovaj današnji dan, no također mislim da je ova utakmica otkrila određene nedostatke u našoj igri. Ipak je Dinamo viša razina za nas, htijenje je postojalo, otvaranje nije bilo loše, ta prilika Ercega.

Sigurno je kako je nakon dva primljena gola, reakcija igrača morala biti kvalitetnija, ali svjedoci ste i sami što se događalo u drugom poluvremenu, taj jedan ne-hvalevrijedan potez Bellea koji je svojom nepromišljenošću ostavio momčad u nezavidnoj situaciji. Također, i nenamjerna nesreća sa Fernandesom zbog čega nam je žao – rezimirao je Matić pa produžio.

– Ne preostaje nam ništa drugo nego se skupiti, ima još pet bodova do kraja i idemo izvući pouke iz ove utakmice i što snažniji i organiziraniji ući u borbu za Europu jer više nemamo prijašnju bodovnu prednost. 

Nakon uvjerljive pobjede, trener Dinama Zoran Mamić je “potonuo”, sve ih je potresla teška ozljeda Fernandesa kojem je u splitskoj bolnici konstatirana fraktura fibule. 

– Teško mi je uopće pričati bilo što o utakmici kada je Fernanes teško ozlijeđen. Nadam se samo da ćemo uspjeti završiti sezonu sa dovoljnim brojem igrača, ovo je prešlo sve mjere – sa tugom u glasu kazao je Mamić junior pa ipak uspio dodati.  

– Stojim kod toga da bi najbolji strijelac lige trebao biti u reprezentaciji, bez obzira iz kojeg kluba dolazi. Ako Čop sa 21 golom nije zaslužio biti u avionu, onda stvarno ne znam što dodati. Također, u zapisniku smo imali deset igrača iz naše škole uključujući i Ćorića koji je jedan od najvećih svjetskih talenata u toj dobi. Sigurno će u budućnosti još više participirati u našoj momčadi – dodao je trener “modrih”. 

“Zdravko Mamić na južnoj tribini s navijačima”

Kako komentirate to što Zdravko Mamić nije bio na današnoj utakmici iako je došao u Split?

– Prema mojim saznanjima, on je bio sa navijačima na južnoj tribini, to je ono što je došlo do mene –”mrtav-hladan” zaključio je Zoran. 

POSLJEDNJE DODANO: