SHTORYA IZBACILA POTENCIJALNI HIT

„Rodila se kći“ nikoga ne može ostaviti ravnodušnim

Splitski bend Shtorya, osim što vikendima zabavlja glazbom i humorom, najčešće u Starog Mornara, stigao je objaviti i svoj treći samostalni uradak. Nakon „Ne znam“ i „Kriptonita“ stigao je „Rodila se kći“, meni osobno najbolji i najdraži uradak Duška Šarića, Branka Kanazira i Jure Kalajžića. Duško Šarić je, naime, ovu pjesmu napisao u – transu, jer je pisao o svojoj kćeri Kiari, djetetu na koje ne možete ostati indiferentni. Kako ju je napisao, tako ju je i otpjevao.

– Svaki roditelj koji dobije dijete zna da je to neopisiva radost. Isto tako, svaki tata kada dobije curicu puca od radosti i ponosa. To je neka posebna veza, veza tate i njegove princeze. Ja sam tata moje Kiare, djevojčice od sedam i pol godina, koja je moja princeza, ali ona je posebna princeza. Pišući ovu pjesmu želio sam radost, sreću i ponos tate jedne posebne djevojčice staviti na papir i snimiti pjesmu za sve tate.

Pitate se zašto? Evo zašto.

– Želio sam skinuti uvriježenu stigmu sve djece s teškoćama i pokazati da su oni dar od Boga i da te promijene da budeš bolji čovjek, najbolja verzija sebe.

Zahvalni smo što imamo obitelj i prijatelje oko sebe kojima je ona također radost, a zahvalni smo što smo pronašli udrugu “Anđeli”, koja nam je olakšala naš put s Kiarom. Svako dijete je posebno na svoj način, a djeca s poteškoćama nisu drukčija nego baš posebna, ali na pozitivan način. Više možete naučiti od njih nego za cijeloga života.

Duško sa suprugom Sanjom ima i sina Duju, 12-godišnjaka. Vlasnik je kafića Arka u kojemu oboje supružnika radi, a on po često i zapjeva, onako iz gušta. Glazba mu je u genima, još 2009. godine je nastupio u prvom izdanju RTL-ova showa “Hrvatska traži zvijezdu”, gdje je dospio među top osam kandidata.

– Od tisuću prijavljenih, došao sam u sam vrh natjecanja. Imao sam na televiziji četiri uživo nastupa. Držim da sam daleko dogurao.

Dodajmo i da je kao junior Hajduka bio blizu velike karijere, malo su ga omele ozljede, kao i rastrganost između dvije ljubavi, glazbe i nogometa. Kad je pronašao prave ljude, vratio se glazbi, a nogomet upražnjava kroz – mali nogomet. I sve stigne.

POSLJEDNJE DODANO: