OBJAVLJENE NOVE PORUKE

Rimac informirala Brkića o razgovoru s Turudićem: “Budi mirna, nema privođenja”

Ivan Turudić, kandidat za mjesto glavnog državnog odvjetnika, našao se u nezgodnoj situaciji kada su u javnost izašle poruke između njega i Josipe Pleslić, (bivše Rimac).

Njihov odnos sporan je jer Turudić, ukoliko postane šef DORH-a nadgleda rad Uskoka, koji je protiv Rimac podigao dvije optužnice. Glavni državni odvjetnik ima ovlasti inicirati izmjene optužnica, povlačiti optužbe ili odobriti eventualnu nagodbu s optuženikom.

Turudić kojega je HDZ istaknuo kao kandidata za mjesto šefa DORH-a, našao se prije toga na udaru predsjednika Zorana Milanovića.

Predsjednik je u svojim javnim istupima obznanio kako se Turudić sastajao sa Zdravkom Mamićem, bivšim izvršnim predsjednikom Dinama, dok je on bio u istrazi za počinjene malverzacije u klubu.

Njegove teze HDZ je pokušao demantirati objavom na društvenim mrežama u kojoj su istaknuli rad SOA-e i okomili se na Milanovića zbog pokušaja prikupljanja političkih poena i sujete jer je upravo sudac Turudić Njemačkoj izručio Perkovića i Mustača, dok se Milanović tome svojedobno protivio.

U prošlosti, Turudić je izjavljivao da je Josipu Rimac službeno primio u svom uredu na sudu prošle godine i da nisu imali drugačija druženja. Međutim, nakon što su u javnost isplivale prepiske njihovih poruka koje dokazuju druženje tijekom četiri godine, Turudić je sinoć u Dnevniku Nove TV priznao da su se družili, ali je tvrdio da se to druženje svodilo na ispijanje kava.

Pozvao Rimac u svoj stan

Poruke koje su u posjedu 24sata dodatno potvrđuju da je Turudić u svibnju 2018. godine pozvao Rimac na lokaciju svog stana u Zagrebu. 27. svibnja 2018. godine Turudić Rimac šalje poruku da se nađu na kavi, što još jednom govori u prilog tome je sudac bio osoba koje je u većini slučajeva inicirala kontakt.

Ona mu tada ogovara da ne može, sve do poslije 20 sati, na što Turudić odgovara da je i njemu to prihvatljivo vrijeme. Rimac mu poručuje da “Javi di ćemo“. Turudić se javlja i poziva Rimac da dođe kod njega u stan na Črnomercu gdje i danas živi te joj šalje lokaciju i opisuje točno mjesto stanovanja kako bi ga ona mogla posjetiti ondje.

“Ajde negdje blize u grad“, odgovara Rimac u 21:40 i tu se komunikacija prekida. No, Turudić se ponovno javlja Rimac s porukom sljedećeg dana ujutro “Krepo mi je mobitel, sorry!“. Optuženica Uskoka mu na to odgovara s “Ma da…“, na što Turudić odgovara s žaljenjem.

Rimac potom, sarkastično, piše da je čekala cijelu noć na njegovu poruku, a sudac odgovara s “Ha ha. Idem u Slavoniju, javi se drugi tjedan lipa“ te se potom pozdravljaju, a Turudić konverzaciju završava s “Pusaa“.

Objava novi poruka između Rimac i Turdurća samo baca još veće svijetlo na to da je njihov odnos puno dublji od ispijanja kava kako je to Turudić tvrdio.

Turudić informirao Rimac

Osim s Turudićem, Rimac se dopisivala i s Milijanom Brkićem, a sudac je kako objavljuje Jutarnji list bio predmet njihovog razogovara.

U kolovozu 2015., tijekom izborne kampanje HDZ-a, Josipa Rimac, tadašnja predsjednica izborne kampanje, dopisivala se s Milijanom Brkićem, bliskim stranačkim suradnikom. Rimac je informirala Brkića o razgovoru s Turudićem, koji joj je rekao da nema brige glede privođenja te je izrazila povjerenje u Turudića, ali i istaknula da moraju ostati oprezni.

– Turudić kad je bio kod mene, kaže možeš biti mirna nema privođenja – napisala je.

List je objavio i poruke od 11. rujna iste godine kada Brkić Rimac šalje link na članak o tome da su ona i Turudić bili na kavi. Rimac ga obavještava da je to vidjela i požali mu se da joj ne daju mire.

Brkić je potom upućuje da se ubuduće s Turudićem nalazi diskretnije i ne na javnom mjestu. Spominje i osobu koju naziva kodnim imenom “klokan” te kaže da mu je sinoć govorio o tome, kao da je nešto slutio.

U isto vrijeme kada je Turudić pružao Rimac informacije o istrazi protiv nje pokrenutoj 2014., Rimac se aktivno zalagala da Turudić dobije drugi mandat na čelu Županijskog suda u Zagrebu. U poruci preko Vibera 24. rujna 2015., Rimac je pitala Brkića je li dostupan da mu nešto rekla.

Brkić odgovara da je vani, ali potiče Rimac da piše. Rimac potom informira Brkića da je Turudić poslao poruku da Mlakar glasa za njega na vijeću koje bira predsjednika županijskog suda. Ističe važnost podrške određenih članova vijeća, poput Mlakara, u procesu izbora županijskog predsjednika suda. – piše Dnevnik.hr

POSLJEDNJE DODANO: