KIŠNI MEČ U SINJU

Ragbijaši Sinja preko Nade do novog finala prvenstva, igrat će protiv Mladosti ili Zagreba

Sinj je pobjedom na domaćem terenu protiv splitske Nade osigurao mjesto u finalu ragbi prvenstva i ove godine, a protivnik će biti jedan od dvoje suparnika meča Zagreba i Mladosti koji će se igrati krajem ožujka. Rezultat oblacima i kišom obilježenog susreta u Sinju bio je 27:12.

Nije pošlo po planu za Sinjane. Perić je početno vodstvo donio Nadi, ali kasnije su prepustili u zgoditke pretvoriti jednu kaznu i pretvaranje pa je Sinju ostala prilika za restart. Buđenje je i stiglo u drugom dijelu. Prvo je u 35. minuti Pavlović pogodio iz kazne za 3:5, Majić je onda prošao do skora iza kojeg ponovno Pavlović pretvara (10-5). Trener-igrač Lerotić majstorijom se oslobodio obrane Nade i položio za još pet poena što je okrunio i Pavlović (17-5), ali da sve nije baš cesta jednoga smjera upozorio je Svaguša poenom i Plazibat pretvaranjem (17-12).

Tražila je Nada prostora za potpuni priključak, ali je u jednoj takvoj reakciji došla u još veći minus koji je bio zapravo i konačan rezultat – T. Miloš je položio, a Pavlović pretvorio za 27-12.

Gostovanje u Sinju po dobrom neće pamtiti Nadin igrač Geets koji je morao do splitske bolnice zbog loma noge. Nespretno ga je uz aut liniju pokosio njegov suigrač.

Sinj – Nada 27:12 (17:5)
Sinj – SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić. Gledatelja: 100
Sudac: Ivan Zelić

Sinj: Žigo, I. Brčić, Efendić, T. Miloš 5, Reincke, S. Brčić, Majić 5, Brčić-Šušak, Kovačić, Lerotić 5, Šušnjara, Grčić, Pavlović 12, Lucić, Filipović, Vučemilo, Munivrana, Jukić, Poljak, Gašpar, Klarić-Kukuz, Mar. Šušnjara.

Nada: Popović, Čulić, Čorić, Jurčević, Jelavić-Mitrović, Delo, Svaguša 5, Perić 5, Starčević, Vlajčević, Geets, D. Plazibat 2, Rudić, Hrgić, Dodoja, Biuk, Bralić, Petera, Đerek, Bašić, Antić, Vinicius.

POSLJEDNJE DODANO: