VEĆINU BI MOGLI IMATI U UTORAK

Pupovac o sudbini SDSS-a: “Čut ćete sve za koji dan, danas se radujemo!”

Obrisi nove saborske većine mogli bi se znati u utorak – nakon još jednog sastanka HDZ-a i Domovinskog pokreta. Nagađa se da će u novoj parlamentarnoj većini, uz HDZ i DP, biti i Vesna Vučemilović te pet zastupnika nacionalnih manjina – bez SDSS-a.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sinoć je u Puli komentirao pregovore s Domovinskim pokretom i rekao da nikomu ne okreću leđa i kako mu je važno da ima potporu 76 ozbiljnih i pouzdanih ljudi, piše HRT.

-Stvari idu dobro, imali smo dobre, konstruktivne razgovore, dijalog koji je vođen neformalno nakon dana Grada Vukovara. Svi razgovori se nastavljaju idući tjedan. Idemo prema onome što smo rekli, pobjednici će formirati parlamentarnu većinu i vladu, zadržati političku stabilnost u Hrvatskoj i nastaviti aktivnosti koje smo imali do sada na gospodarskom i socijalnom boljitku svih naših građana i svih krajeva Hrvatske, rekao je Plenković.

Rekao je da se razgovaralo o pitanju manjina odnosno SDSS-a.

-Razgovaramo o svemu. Mislim da ćemo naći rješenja koje su dobre za sve, rekao je Plenković dodajući da će nova parlamentarna većina imati više nego dovoljno ruku.

Ispred pravoslavnog hrama na Cvjetnom trgu, gdje je bio na liturgiji u povodu pravoslavnog Uskrsa, novinari su dočekali predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca s neizbježnim političkim pitanjima. Zanimalo ih je što će biti sa SDSS-om.

-Hristos Vaskrse. Sve što vas i javnost zanima čut ćete za koji dan. Na današnji dan nitko ne bi trebao biti razočaran, a ima li nekih briga koje dijelimo svi u ovoj zenlji – vjerojatno ima, ali danas se radujemo, rekao je Pupovac novinarima.

POSLJEDNJE DODANO: