OŠTRO PO SPLITSKOM HDZ-U

Puljak: “Šuta je i površan i nesposoban, ne zna čitati revizije ni financijska izvješća…”

Tomislav Šuta je nevidljiv i nemoćan rekao je među ostalim stvarima danas na konferenciji za novinare, splitski gradonačelnik Ivica Puljak koju je sazvao dan nakon što je HDZ-ov član iznio teške optužbe na sjednici Hrvatskog sabora.

Šuta je rekao da sam kao gradonačelnik Splita stranci Centar platio 26.500 kuna više od potrebnog. Andro Krstulović iz Opare slijedio je dosadašnju praksu 2021. godine kada je raspušteno Gradsko vijeće. Prema ovoj praksi, čak i ako je općina radila dvanaest tjedana, pokrivali su se općinski troškovi cijelog mjeseca. Tu smo praksu promijenili, školarine se sada obračunavaju radnim danom, ispričao je Puljak za novinare.

Direktor splitskog HDZ objavljuje da su državni revizori okrivili Puljkovu stranku: “‘Tko je pio i jeo na račun Grada Splita?”

Nabrojao je stvari koje su posebne za gospodina Šutu, a to su da kao direktor Lećevice te Vodovod i kanalizacije nije znao čitati financijska izvješća ni rezultate revizije.

Nadalje, Puljak se obratio da Šuta okrivljava njega za nešto što je napravio Andro Krstulović Opara.

Zanimljivo je da je Oparina administracija taj novac isplatila svim strankama i to više HDZ-u nego ostalima. Ono što najviše zabrinjava je da je Državna revizija došla do ovih spoznaja revidirajući stranku Centar, a ne revidirajući HDZ, kazao je gradonačelnik.

Istaknuo je da ta ista revizija ovakve propuste HDZ-a nije ni komentirala te se u ovom trenutku čini da postoje različiti standardi za različite stranke.

Stoga ne čudi što nisu primijetili puste crne fondove kojima je HDZ baratao. Ovo sve pokazuje nekompetentnost gospodina Šute pa ne čudi što projekti na kojima je radio nisu dovedeni ni do početka. Kada su isplaćene naknade koje spominje, stranci Centar je isplaćeno 26.500 kuna, a HDZ-u 33.000 kuna. Novac ćemo, iako ga praktički ne trebamo vratiti jer je tada na snazi bila takva praksa, uplatiti na račun jedne splitske humanitarne udruge, ispričao je Puljak.

Nadodao je da treba pitati HDZ što će napraviti s novcem koji su dobili te se referirao na upite u vezi netransparentnosti novca.

– Potrošili smo 70.000 kuna 2021. godine za hranu i ostale usluge jer smo imali nekoliko skupština na kojima je sudjelovalo par stotina ljudi. Te iste godine HDZ je potrošio 350.000 kuna na cvijeće, a onda Šuta mene optužuje za daleko manji trošak – odgovorio je.

Dodao je i da ima i kaznu od 100.000 kuna za koju nije bio kriv on, već bivši gradonačelnik Opara.

Ponovo me HDZ optužuje za nešto što je napravio njihov gradonačelnik. Gospodin Šuta je površan, da nije površan Lećevica bi bila gotova prije pet godina kao i Žrnovnica te Kamen. Svi ti projekti bi bili završeni odavno. Malo sam diplomatski nastrojen, ali Šuta je i površan i nesposoban, ponovio je ono što je prije rekao Puljak.

Zaključuje kako revizija ima svoja prava i kako radi svoj posao, ali ne radi svugdje kako treba ističući tako. U Splitu je svoj posao obavila kako treba i rekla da je sve super, dok u Zagrebu nisu našli ništa.

POSLJEDNJE DODANO: