USUSRET LJETNOM MERCATU

Rokas Pukštas će iz Hajduka uz pomoć Andyja Bare?

Nema tome davno, kad su prije nekoliko tjedana kadeti i pioniri Hajduka osvajali Kup u Zagrebu, novi predsjednik Ivan Bilić „uhvaćen“ je kako razgovara s nogometnim menadžerom Andyjem Barom. Bara je pomogao Hajduku dovesti na posudbu Josipa Brekala ove zime, što se tada smatralo velikim udarcem za Dinamo, koji ga je tada jako želio, ali se nije dogovorio sa Fiorentinom. Ili Brekalom. Ili Barom.


O čemu su Bilić i Bara pričali? Sigurno nisu samo o Brekalu, koji se vraća u Fiorentinu, a gdje će poslije, prerano je za reći. Sada se pojavila vijest da je Hajdukov najveći dragulj Rokas Pukštas (58 utakmica, 11 pogodaka) promijenio agenta, odnosno da je potpisao za Baru i njegovu Niagara Sports Company.


Iako je 19-godišnji Amerikanac prošle zime produžio ugovor do ljeta 2027. godine, već tada se pisalo da je to učinjeno samo kako bi Hajduk imao što bolju pregovaračku poziciju u prodaji Pukštasa. Mladog Amerikanca su mnogi veliki europski kubovi skautirali i čini se kako su obje strane suglasne da je vrijeme za njegov odlazak. Em što bi Hajduk na njemu trebao lijepo zaraditi, više nego što ga

Transfermarkt procjenjuje na šest milijuna eura. Em što bi odlaskom u klub iz Lige petice Pukštas mogao zaslužiti poziv u reprezentaciju SAD-a ususret Svjetskom prvenstvu u njegovoj domovini 2026. godine.

POSLJEDNJE DODANO: