OKUSI SPLITA

Prvi tečaj za pivske sudce u Splitu

Tečaj za pivske suce koji će se održati od 18. do 21. siječnja 2024. na Blatinama, Split, obećava poboljšanje razumijevanja različitih stilova piva, senzorni trening za prepoznavanje neželjenih okusa u pivu te stvaranje certificiranih sudaca prema priznatim BJCP smjernicama.

Organizatori, Diano Jurić i SMASH ekipa, pokazali su posvećenost podizanju kvalitete pivske scene u Hrvatskoj. Sudionici će imati priliku učiti od vrhunskih pivskih stručnjaka poput Bojana Grdinića, Dimitara Jovanovskog, Marka Ožegovića i Uga Stegnjajića, što će im omogućiti sticanje stručnosti i dosljednosti u ocjenjivanju piva na natjecanjima i događanjima.

Posebno je pohvalno što je tečaj dobio priznanje od BJCP-a, što otvara vrata ljubiteljima piva koji žele produbiti svoje znanje i postati certificirani suci. Sponzorstva od strane Cro Crafta, 5th element pivovare, Meta Mate Hotela i Plan B-a dodatno doprinose uspješnoj organizaciji tečaja.

Osim toga, činjenica da je broj sudionika ograničen na 20, a sva mjesta su bila popunjena u sat vremena, pokazuje veliki interes i potrebu za ovakvim obrazovnim inicijativama u pivskoj zajednici.

SMASH ekipa je već poznata po organizaciji internacionalnog natjecanja pivara, težnjom ka međunarodnom priznanju, i jasnom vizijom rasta i razvoja domaće pivske scene. Nadamo se uspjehu tečaja i radujemo se budućnosti SMASH natjecanja, čime će se dodatno ojačati pivska kultura u regiji.

POSLJEDNJE DODANO: