PREMIJER PO TREĆI PUT

Prva sjednica nove Vlade, Plenković poručio: ”Velika je čast još jednom raditi za Hrvatsku”

U tijeku je prva sjednica nove Vlade. Ranije jutros, predstavljeni su novi ministri koji su preuzeli svoje resore, a na samom početku sjednice premijer Andrej Plenković osvrnuo se na novi program u sljedeće četiri godine.

Nakon ukupno održanih 550 sjednica Vlade u proteklim mandatima, krećemo u još jedan ciklus. To je povjerenje hrvatskih građana na izborima 17. travnja, a onda i potvrda u Saboru koja itekako obvezuje – velika je čast još jednom raditi za Hrvatsku., kazao je Plenković.

Pozdravio je nove ministre – Josipa DabruAntu ŠušnjaraIvana Šipića i Tončija Glavinu, te dodao kako i dalje želi uspješnu i vitalnu Hrvatsku.

-Mi smo u petak predstavili hrvatskoj javnosti i zastupnicima program naše treće Vlade koji je sinteza političkih programa stranaka koje su sudjelovale u izbornoj utakmici, a sada su dio parlamentarne većine. Sastoji se od pet programskih područja. Želimo uspješnu, vitalnu, pravednu, održivu i suverenu Hrvatsku.

Program se sastoji od rasta plaćanja, smanjenja stope inflacije.

Želimo nastaviti smanjivanje stope inflacije. Trend koji vidimo, ide upravo u tom smjeru. Želimo daljnje dinamiziranje tržišta rada, jasan okvir za rast prosječne, medijalne i minimalne plaće.

POSLJEDNJE DODANO: