ZLATKO DALIĆ OBJAVIO POPIS

Nema iznenađenja: pozvani Perišić i Vlašić, pretpozivi za Sigura i Ljubičića!

Izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je preliminarni popis igrača na koje računa za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, koje počinje 15. lipnja i traje do 15. srpnja. Naša reprezentacija će igrati u skupini sa Španjolskom, Albanijom i Italijom.


Vatreni se okupljaju 26. svibnja, pripremat će se u Rijeci, gdje će odigrati i utakmicu protiv Sjeverne Makedonije 3. lipnja. Pet dana kasnije odmjerit će snage i s Portugalom nakon čega stižu u Njemačku.


Hrvatska protiv Španjolske igra 15. lipnja u Berlinu, četiri dana kasnije protiv Albanije u Hamburgu, a s Italijom 24. lipnja u Leipzigu.


Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Pongračić

Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Martin Baturina

Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir, Marco Pašalić

Pretpoziv: Borna Barišić, Duje Ćaleta Car, Kristijan Jakić, Dominik Kotarski, Toni Fruk, Marin Ljubičić, Igor Matanović, Niko Sigur, Petar Sučić.

-U nedjelju će na pripreme doći 12 igrača, od 3. lipnja očekujem da ćemo svi biti zajedno. U Vatikan putujemo 5. lipnja posjetiti papu Franju. Bilo je dvojbi oko Vlašića, njegovo stanje je dosta dobro, on će stići 27. svibnja, a ako ne bude 1. lipnja sto posto spreman za trening, zvat ćemo nekoga s pretpoziva – rekao je Dalić.

-Imamo najtežu skupinu, aktualni prvak Europe, aktualni osvajač Lige nacija i nezgodna Albanija. Ne želimo stvarati pritisak. Svjesni smo da ćemo imati najjaču podršku s tribina ikada.

-U stalnom smo kontaktu s Perišićem. Kod njega sve ide prema planu oporavka. Nadam se da će biti u dobroj formi. Nećemo ništa forsirati, ali znamo da nam on znači jako puno. Svjesni smo da nije u najboljoj formi, ali vidjet ćemo ga kroz dvije prijateljske utakmice.

POSLJEDNJE DODANO: